Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Vanaf maart volgend jaar krijgt u subsidie op een elektrische bestelbus

Bron: www.technieknederland.nl 18-12-2020, 09:53
Vanaf maart volgend jaar krijgt u subsidie op een elektrische bestelbus
Beeld: Techniek Nederland

Het kabinet wil dat meer ondernemers overstappen van een bestelwagen op diesel of benzine naar een elektrische bus. Daarom is er vanaf maart volgend jaar een subsidieregeling bij de aanschaf van een elektrische bestelauto. Over een paar jaar wordt de aanschaf van elektrische bestelbussen onvermijdelijk. In 2025 voeren veel gemeenten namelijk zero-emissiezones in.

Maximaal 5.000 euro subsidie

De subsidie die u krijgt op een elektrische bestelauto zal naar verwachting maximaal 5.000 euro zijn. De elektrische bus moet minimaal 20.000 euro waard zijn en een actieradius hebben van minstens 100 kilometer. Eén bedrijf mag voor maximaal 300 voertuigen per jaar subsidie aanvragen.

Ook na 2021 subsidie beschikbaar

De rijksoverheid stelt in 2021 voor deze subsidie 22 miljoen euro beschikbaar. Ook na 2021 is er geld om de aanschaf van elektrische bestelbussen aantrekkelijk te maken.

Oók subsidie voor tweedehands

De subsidieregeling van de overheid ligt nog niet vast. Het kabinet heeft gevraagd om reacties op het voorstel. Techniek Nederland wil graag dat de regeling ook gaat gelden voor tweedehands elektrische bestelauto’s. In het huidige voorstel worden andere subsidies afgetrokken van het subsidiebedrag voor de schone bestelbus. Techniek Nederland wil weten voor welke subsidies dit geldt.

Het kabinet denkt de definitieve subsidieregeling in februari te publiceren.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Techniek Nederland

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste…