Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Energie

BREEAM-NL Outstanding nieuwe fabriek Bosch Beton

Bron: www.b4y.nl 29-12-2020, 07:00
BREEAM-NL Outstanding nieuwe fabriek Bosch Beton
Beeld: Bosch Beton

In december 2020 ontving Bosch Beton voor de nieuwe state-of-the-art fabriek in Barneveld het certificaat BREEAM-NL Outstanding met officieel het hoogst haalbare: 5 sterren. Op de scores voor Energie, Water en Afval werd de maximale score van 100% behaald. Wereldwijd haalt slechts 3% van het vastgoed dit niveau. BREEAM Assessor Simon Hogenstijn van W4Y adviseurs, reikte het certificaat officieel uit aan Gerard van den Bosch, mede-eigenaar Bosch Beton.

“De certificering is een terechte erkenning voor de innovatieve ideeën van Bosch Beton. Een Outstanding Performance betekent niet alleen hoog scoren op de vele kanten van duurzaamheid en gezondheid. Maar ook de wereld laten zien dat je een innovator bent en wel degelijk de bedrijfsvoering kunt aanpassen aan de klimaateisen van vandaag. Een meer dan terechte score wat de nieuwe generatie binnen Bosch Beton met trots verder zal uitdragen in de betonbranche”, aldus Olaf Buter (Adamas Groep).

Voorop in duurzaamheid

Bosch Beton loopt voorop in duurzaamheid. Duurzaamheid staat binnen de bedrijfsstrategie centraal. Als eerste keerwandproducent ontving Bosch Beton het internationale Concrete Sustainability Council (CSC) Goud certificaat voor een duurzame betonproductie. Met de bouw van de nieuwe fabriek vorig jaar gingen W4Y hierin nog verder.

De fabriek is volgens BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) gebouwd op het hoogste niveau ‘Outstanding’. Voor deze certificering wordt gekeken naar diverse duurzaamheidsaspecten, zoals energie, waterverbruik, materiaalgebruik en de omgang met afval en vervuiling. Met name het grote waterbassin van 2.100 m3 maakte daarbij veel indruk door de capaciteit en de multifunctionele toepassing. In het bassin wordt het regenwater opgevangen dat wordt hergebruikt in het productieproces. Hierdoor is er geen kraanwater nodig en is beton nog klimaatneutraler.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

W4Y

W4Y is een deskundig en onafhankelijk adviesbureau op het gebied van gebouwgebonden installaties en duurzaamheid. We zijn een hechte groep professionals. Vanuit onze vestiging in Harderwijk werken we aan projecten in heel Nederland.

Onze werkwijze

We geloven niet in ‘inzet voor…