Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Fusies & Overnames

Overnames in meet-, regel- en koudetechniek | Jaaroverzicht 2020 Unica

Bron: www.unica.nl 29-12-2020, 07:00
Overnames in meet-, regel- en koudetechniek | Jaaroverzicht 2020 Unica
Beeld: Unica

Gedurende het opmerkelijke jaar 2020 heeft Unica zijn bedrijvennetwerk met drie bedrijven kunnen uitbreiden. Begin maart werden de bedrijven Numan & Kant en PCT Koudetechniek overgenomen. In december werd ook Van Kempen Koudetechniek aan het bedrijvennetwerk toegevoegd, waardoor Unica nog meer specialistische kennis in huis voor het aanbieden van integrale oplossingen.

Numan & Kant

Op maandag 2 maart 2020 maakte Unica bekend dat meet- en regelspecials Numan & Kant is overgenomen. De productonafhankelijke aanbieder van oplossingen in meet-en regeltechniek uit Strijen verzorgt totaalprojecten voor klimaatinstallaties in gebouwen.

Numan & Kant werd na de overname onderdeel van het cluster Unica Building Intelligence. De kennis en capaciteit van dit cluster is hiermee uitgebreid en er zijn verschillende gerenommeerde klanten aan het portfolio toegevoegd. Bovendien is het cluster dankzij de overname ook sterker vertegenwoordigd in Zuidwest-Nederland.

PCT Koudetechniek

De tweede overname van 2020 vond ook in maart plaatst. Unica maakte op maandag 16 maart bekend dat PCT Koudetechniek is overgenomen. Met de overname van het bedrijf uit Deurne versterkt Unica zijn positie in de koeltechniek.

PCT Koudetechniek is onderdeel geworden van het cluster Unica Industry Solutions, dat al veel kennis van productieprocessen, werktuigbouw en besturingstechniek in huis heeft. Met de expertise en diensten van PCT is daar kennis van koeltechniek als nieuwe gespecialiseerde discipline aan toegevoegd.

Van Kempen Koudetechniek

Unica sluit qua acquisities het jaar af door op dinsdag 15 december de overname van Van Kempen Koudetechniek bekend te maken. Van Kempen is vanuit Tiel in heel Nederland actief, met name in de AGF (Aardappelen, Groente, Fruit), bloemen, voedingssector en distributiecentra.

Van Kempen is net als PCT onderdeel van het cluster Unica Industry Solutions geworden. Binnen dit bedrijvencluster is alle kennis van industriële technische oplossingen geconcentreerd. Het specialisme koudetechniek is een krachtige aanvulling op de expertise van Unica Industry Solutions, dat met kennis van industriële automatisering, procestechnologie, werktuigbouwkunde en hardware engineering complete oplossingen voor de industriële sector verzorgt.

Verdere uitbreiding en versterking specialismen

Het komende jaar verwacht Unica opnieuw meerdere overnames te doen, in de vorm van verdere uitbreiding van de regionale aanwezigheid of ter verdere versterking van gespecialiseerde activiteiten.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Unica

Unica is met een netwerk van bedrijven en meer dan 3.000 medewerkers een van de grootste technisch dienstverleners van Nederland. De bedrijven in het netwerk opereren zelfstandig, maar werken tegelijkertijd nauw samen om klanten integrale oplossingen te kunnen bieden. Samen…