Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Utiliteitsbouw

EDGE Stadium; innovatief en toekomstbestendig kantoorgebouw op de Amsterdamse Zuidas

Bron: bosmanbedrijven.nl 4 januari, 07:00
EDGE Stadium; innovatief en toekomstbestendig kantoorgebouw op de Amsterdamse Zuidas
Beeld: Bosman Bedrijven

Vlakbij het Olympisch stadion op de Amsterdamse Zuidas wordt EDGE Stadium gerealiseerd. Het Forum-kantoorgebouw wordt door EDGE Technologies en Allianz Real Estate getransformeerd tot een hoogwaardige, innovatieve en gezonde kantoorruimte. Na EDGE Olympic, EDGE Amsterdam West en EDGE Eindhoven, is dit het vierde EDGE-gebouw waarvoor Bosman Bedrijven de technische installaties realiseert.

Smart connectivity

Met de herontwikkeling van het Forum-kantoorgebouw wordt 10.000 vierkante meter toegevoegd aan de bestaande 19.000 vierkante kantoorruimte. EDGE Stadium wordt een van de best presterende gebouwen in Nederland op het vlak van welzijn, innovatie en duurzaamheid.  Het gebouw zal een BREEAM Excellent en WELL Core & Shell Gold-certificering krijgen en naar verwachting 70% minder energie verbruiken. Bovendien moet dit gebouw het eerste R2S (Ready2Services)-gecertificeerde gebouw met twee sterren worden in Nederland. Deze certificering beoordeelt de ‘smart connectivity’ van gebouwen. Het project wordt in het vierde kwartaal van 2022 opgeleverd.

EDGE Next platform

EDGE wil het certificaat behalen door slimme technologie toe te passen, waaronder EDGE’s eigen platform EDGE Next. Met dit platform worden gebouwprestaties op het gebied van duurzaamheid, gezondheid en efficiëntie sterk verbeterd. EDGE Next maakt gebruik van meerdere sensoren en databronnen die niet alleen informatie verzamelen, maar ook actiegerichte inzichten verschaffen zodat gebouwen, bedrijven en mensen optimaal presteren. Huurders kunnen een gebouw-app downloaden waarmee ze eenvoudig hun werkomgeving kunnen instellen, zoals verlichting en temperatuur.

Nieuwe functies voor de ideale werkplek

Het bekroonde Forum-gebouw werd 20 jaar geleden gebouwd en voldoet nog steeds aan veel hedendaagse eisen. Daarom worden veel elementen van het bestaande gebouw hergebruikt en geüpcycled. Het herontwikkelde kantoorgebouw van 29.000 m2 biedt het nieuwste van het nieuwste op het gebied van slimme technologie en voldoet aan de hoogste duurzaamheidsnormen.

Ultramoderne werkplek

Het bestaande atrium wordt uitgebouwd met behulp van een houten, hybride kapconstructie, waardoor ruimte ontstaat voor het EDGE Workspace-concept op de begane grond. Daarbij worden open ruimtes en een dakterras gecreëerd met veel natuurlijke elementen op basis van biofilisch ontwerp. Huurders en gebruikers worden gestimuleerd om elkaar te ontmoeten, verbinding te zoeken en door het gebouw te bewegen over de grote vloerdelen en uitnodigende trappen. EDGE Next bewaakt en optimaliseert het binnenklimaat en de energieprestaties van het gebouw. Zo wordt EDGE Stadium een ultramoderne werkplek waar gezondheid en duurzaamheid vooropstaan.

Deel dit artikel

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Bosman installatietechniek

Bosman Installatietechniek is het vertrouwde adres voor al uw installatietechnische werkzaamheden. Voor gas, warmte, water, riolering, elektriciteit, data, telefoon en alarminstallaties. Heeft u een storing? Bel ons en onze professionele medewerkers lossen het probleem snel op: 24 uur per dag…