Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Stolze is SCIOS Scope 8 en 10 gecertificeerd

Bron: www.stolze.nl 4 januari, 07:00
Stolze is SCIOS Scope 8 en 10 gecertificeerd
Beeld: Stolze

De inspecteurs van Stolze kunnen nu volgens de Scope 8 en 10 certificering van SCIOS inspecties uitvoeren op elektrische installatie. Met het behalen van het SCIOS certificaat kunt u er op vertrouwen dat uw installatie op de juiste wijze wordt geïnspecteerd.

De onafhankelijke inspectie wordt uitgevoerd volgens de huidige wet- en regelgeving én met de nieuwste technieken. Na afloop van de inspectie wordt een uitgebreide rapportage samengesteld, die voldoet aan de gestelde eisen van de verzekering. Deze rapportage kan gebruikt worden om preventief onderhoud uit te voeren of de installatie(s) gedeeltelijk aan te passen. Hiermee verlaagt u de kans op ongevallen, brand en productie uitval.

De Scope 8 inspectie is een gestandaardiseerde veiligheidsinspectie van uw elektrische installatie en is gebaseerd op de Nederlandse norm NEN 3140 Bedrijfsvoering van elektrische installaties – Laagspanning. Deze inspectie mag alleen uitgevoerd worden door een SCIOS Scope 8 gecertificeerde inspecteur. Voor het behalen van het Scope 8 certificaat is gekeken naar het kwaliteitsmanagement systeem en de kennis en bekwaamheid van de inspecteurs. Om het certificaat te kunnen behouden, wordt de beoordeling periodiek herhaald. Hierdoor wordt de kwaliteit van de inspectie gewaarborgd.

Wat zijn de voordelen van deze inspectie?

  • Werknemers kunnen veilig werken volgens de richtlijnen van de Arbowet.
  • Voorkomen mogelijke schade.
  • De bedrijfszekerheid van de installatie neemt toe.
  • Voldoen aan de eisen die gesteld worden door de Arbowet en verzekering.
  • Door SCIOS zijn de minimaal uit te voeren werkzaamheden vooraf vastgesteld.

Wat is een Scope 10 inspectie?

Scope 10 omvat de inspectie van elektrisch materieel op brandrisico conform NTA 8220. Verzekeraars eisen steeds vaker een inspectie van elektrisch materieel op brandrisico’s. Door middel van metingen en thermografisch onderzoek wordt gekeken naar mogelijke brandgevaarlijke situaties aan of in de nabijheid van elektrotechnische installatiedelen.

Dit geeft inzicht in de brandrisico’s van elektrisch materieel wat belangrijk is voor de continuïteit van uw bedrijf. Door brandrisico’s bij panden goed in te schatten, kan brand voorkomen of beperkt worden. Met deze inspectie wordt er aan de polisvoorwaarden van brandrisicoverzekering voldaan. Een Scope 10 inspectie let op andere zaken dan een scope 8 inspectie; hierin wordt namelijk ook aanraakgevaar meegenomen.

Een inspectie bestaat altijd uit:

  • Een visuele controle, er worden foto’s gemaakt van risicovolle situaties.
  • Metingen en testen.
  • Infraroodopnames van de verdeelinrichtingen om de temperatuur te controleren.

Deel dit artikel

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Stolze Installatietechniek B.V.

Stolze is al sinds 1969 een gerenommeerde naam in de internationale tuinbouw. Met ruim 120 medewerkers is Stolze uitgegroeid tot dé specialist voor elektrotechniek, watertechniek, groeilicht, Priva automatisering en klimaattechniek. Ons bedrijf is gevestigd in een modern kantoorgebouw in Maasdijk,…