Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Techniek

Ventileren aan de hand van luchtbehandelingskasten

Bron: www.putmanbv.nl 27-01-2021, 09:30
Ventileren aan de hand van luchtbehandelingskasten
Beeld: Putman

Het gaat vaker over het belang van goed ventileren. Zeker in tijden als deze, waar we nog steeds te maken hebben met de snelle verspreiding van het coronavirus, blijft ventileren van belang. Nu begrijpt Putman Installatietechniek ook dat het simpelweg openzetten van een raam misschien niet heel prettig is in de winter. Door de koudere buitentemperatuur wordt het dan al gauw te koud in huis of op kantoor. Dit zorgt voor hoge stookkosten van de verwarming. Maar bent u al bekend met ventileren aan de hand van luchtbehandelingskasten? Deze duurzame manier van ventileren voorkomt dat u veel geld kwijt bent aan verwarmingskosten en zorgt toch voor een gezonde dosis zuurstof in iedere ruimte. Weten wat luchtbehandelingskasten zijn, wat u hiermee kunt en of dit een goede oplossing zou zijn voor bij u op kantoor? Lees dan gauw verder!

Wat zijn luchtbehandelingskasten?

Met een luchtbehandelingskast regelt u de behandeling van ventilatielucht op gebouwniveau. Een luchtbehandelingssysteem is over het algemeen opgebouwd uit stijlen en regels met geïsoleerde panelen. Een luchtbehandelingskast functioneert als een behuizing voor onder andere ventilatoren, filters, verwarming- en/of koolelementen en warmteterugwinning. Daarnaast kunnen luchtbehandelingskasten voorzien worden van warmteterugwinning door middel van een warmtewiel, kruisstroom- of tegenstroomwisselaar en twincoil.

Hoe werkt een luchtbehandelingskast?

Bij continu verse luchttoevoer werken uw medewerkers onder gezonde omstandigheden en zijn zij een stuk productiever. Luchtbehandelingskasten zorgen in utiliteitsgebouwen voor de toevoer van deze lucht. Maar hoe werkt dit precies?

  • Allereerst wordt de koude buitenlucht gefilterd.
  • Met een warmtewiel wordt vervolgens de warmte uit de binnenlucht teruggewonnen en gebruikt om de koude buitenlucht te verwarmen.
  • Vervolgens wordt de lucht verder verwarmt of gekoeld en via een ventilator naar binnen geblazen.
    Door te kiezen voor een luchtbehandelingskast maakt u een duurzame keuze. De energiezuinigheid van het gebouw wordt hiermee beïnvloed.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Putman Installatietechniek B.V.

Putman BV is al meer dan 75 jaar de installatiespecialist in de randstad. Gevestigd in een mooi pand te Noordwijk, met alle noodzakelijke voorzieningen onder één dak. Een magazijn, ervaren projectleiders, een grote buitendienst en een professionele tekenkamer. Alles onder…