Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Utiliteitsbouw

Hoogste punt nieuwe Pathé Leeuwarden aan Ruiterskwartier bereikt

Bron: pers.pathe.nl 03-02-2021, 09:25
Hoogste punt nieuwe Pathé Leeuwarden aan Ruiterskwartier bereikt
Beeld: Aan de Stegge

Hypermoderne bioscoop met 7 zalen en Relax Seats gaat in najaar open

Leeuwarden, 21 januari 2021 – Het hoogste punt van de bouw van de nieuwe Pathé bioscoop aan het Ruiterskwartier in Leeuwarden is bereikt. De hypermoderne bioscoop krijgt maar liefst 7 zalen en wordt voorzien van de verstelbare en comfortabele Pathé Relax Seats in alle zalen. De komende maanden wordt de bioscoop verder afgebouwd. De opening van Pathé Leeuwarden staat gepland voor het najaar van 2021.

De bouw startte oorspronkelijk in januari 2018 en werd toen vertraagd vanwege de sectorbrede problematiek van stijgende kosten van bouwmateriaal en personeel. Door de coronacrisis moest opnieuw de planning worden aangepast en was ook de toelevering van materialen een uitdaging.

Jacques Hoendervangers, Algemeen Directeur: “Ondanks het bewogen coronajaar, zijn wij doorgegaan met de bouw van onze nieuwe bioscoop in Leeuwarden. Wij kijken met trots uit naar de opening van deze gloednieuwe bioscoop, die wordt voorzien van de allernieuwste technologieën, het beste comfort en de comfortabele Relax Seats waardoor een bioscoopbezoek aan Pathé Leeuwarden nog meer een beleving wordt. Met de realisatie van dit prachtige nieuwe theater bieden we alle bewoners van Leeuwarden en omgeving de mogelijkheid om samen met hun familie en vrienden te genieten van de meest optimale bioscoopervaring en de beste films.”

Friso Douwstra, wethouder Economische Zaken van de gemeente Leeuwarden: “Een heuglijk en positief moment in deze bijzondere tijd. Het Pathé theater in Leeuwarden krijgt steeds meer vorm. Een opwaardering op twee manieren. Er verrijst niet alleen een prachtig gebouw op een plek in de Leeuwarder binnenstad die dat verdient. Het is vooral een opwaardering voor de levendigheid van het Ruiterskwartier en de binnenstad met een aantrekkingskracht op de hele regio. Een ontwikkeling waar ondernemend Leeuwarden en toekomstige bezoekers naar uit kijken.”

Beste beeld, geluid en comfort voor iedereen

De locatie van de nieuwe Pathé Leeuwarden aan het Ruiterskwartier tussen de Stadsschouwburg en het Gerechtshof is centraal gelegen in Leeuwarden. Het theater krijgt, verdeeld over twee verdiepingen, zeven zalen met in totaal 634 stoelen. De nieuwe bioscoop komt tegemoet aan de wensen van alle bioscoopbezoekers. Zo zijn het gebouw en alle zalen rolstoeltoegankelijk. Het comfort wordt optimaal met de Pathé Relax Seats. De zalen, het geluid en de filmdoeken worden voorzien van de nieuwste technologie op het gebied van beeld en geluid. De bioscoop zal een breed aanbod aan films en speciale voorstellingen vertonen, en heeft ruimte voor evenementen en specials zoals de Kleuterbios en Ladies Nights. Ook zijn er voorzieningen aanwezig voor congressen en presentaties.

Relax Seats

De ‘Pathé Relax Seat’ is een elektrisch verstelbare stoel. Met een knop kan de bezoeker de rugleuning en voetenbank instellen naar zijn of haar favoriete stand. Iedere stoel is ook voorzien van een tafeltje, waar bezoekers makkelijk een hapje en drankje op kunnen plaatsen. Uiteraard zijn de Relax Seat-zalen zo opgebouwd dat de bezoeker vanaf iedere stoel perfect zicht heeft op het doek. Pathé plaatste eerder al de Relax Seats in alle zalen van Pathé Breda en deze comfortabele stoelen worden erg goed gewaardeerd door de bezoekers.

Tivoli en Cinema

De bioscopen Tivoli en Cinema aan de Nieuwestad in Leeuwarden blijven – wanneer de coronamaatregelen het weer toelaten – open totdat de bioscoop aan het Ruiterskwartier volledig is gerealiseerd en open gaat.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

ADS Groep

ADS Groep is ontstaan uit Aan de Stegge Bouw & werktuigbouw en bouwt en verzorgt het beheer & onderhoud van maatschappelijk vastgoed en technische installaties ten behoeve van drinkwater, afvalwater en slib in de publieke sector. ADS Groep wendt als…