Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Energiebesparing en gezond binnenklimaat met nieuwe communicatieve regelaars van Siemens

Bron: www.siemens.com 05-02-2021, 11:24
Energiebesparing en gezond binnenklimaat met nieuwe communicatieve regelaars van Siemens
Beeld: Siemens
  • Ingebouwde sensoren, bedieningsfuncties, in-/uitgangen en flexibele keuze bedrijfsspanning in één apparaat
  • Open KNX-communicatie voor integratie in eenvoudige tot geavanceerde gebouwmanagementsystemen
  • Nieuw ontwerp, slank en strak met aanraaktoetsen en draaiknop
  • Snelle installatie en inbedrijfstelling met nieuwe app ‘PCT Go’

Siemens Smart Infrastructure introduceert haar nieuwe serie RDG200KN en RDG260 regelaars voor een gezond en productief binnenklimaat. Ruimteautomatisering draagt aanzienlijk bij aan de bescherming en verbetering van de gezondheid van alle gebruikers van de ruimte, verhoogt de productiviteit en maakt een veilige terugkeer naar kantoor mogelijk. Het nieuwe assortiment illustreert deze benadering en biedt twee varianten digitale regelaars voor temperatuur en vochtigheid en voor geavanceerde KNX-communicatie tussen sensoren en aandrijvingen voor gebouwmanagementsystemen van Siemens zoals Desigo en Synco of systemen van derden. Dit zorgt voor een goede luchtkwaliteit en een gecontroleerd binnenklimaat. De nieuwe RDG200KN-regelaars zijn geschikt voor de meeste gebouwen, waaronder hotels, kantoren en onderwijsinstellingen, en ondersteunen alle denkbare energiebesparende strategieën voor ruimtes, zoals besparing via aanwezigheidsdetectie, keycardlezers of tijdprogramma’s en verschillende setpoint-begrenzingen. Met hun moderne vormgeving en de Green Leaf-knop geven de nieuwe regelaars de energie-efficiëntiestatus weer en betrekken de gebruiker van de ruimte direct bij het energiebesparingsproces.

Slank en glad design voor hygiënisch gebruik

Met alle ruimteautomatisering in één slank apparaat, een dikte van slechts 25 mm, een groot scherm met achtergrondverlichting en intuïtieve aanraaktoetsen past de nieuwe serie regelaars in vrijwel iedere ruimte. Aanraaktoetsen en een touch-draaiknop voorkomen dat stof en vuil zich ophopen en ook het oppervlak is gemakkelijk en snel te reinigen. De regelaars kunnen worden gereinigd met verdunde alcohol om de verspreiding van ziektekiemen en virussen te voorkomen. Het scherm en de knoppen kunnen via parameterinstellingen worden aangepast aan verschillende toepassingen. Gemakkelijk te begrijpen symbolen op het display zorgen voor een intuïtieve bediening.

Universele oplossing voor ruimteautomatisering

De RDG2..KN-regelaars bieden een breed scala van voorgeïnstalleerde toepassingen en flexibele regeluitgangen die voldoen aan de vereisten van vele industrieën door middel van ingebouwde sensoren en een flexibele keuze van bedrijfsspanning. Van ventilator-convectoren en warmtepompen tot verwarmde of gekoelde plafondsystemen, de nieuwe regelaars hebben een breed toepassingsgebied. In combinatie met de grote keuze aan uitgangen (aan/uit, PWM, DC 0… 10 V, 3-punts) is de serie een universele oplossing voor ruimteautomatisering.

Snelle installatie en inbedrijfstelling

De installatie en inbedrijfstelling kunnen eenvoudig en binnen enkele minuten worden uitgevoerd, dankzij de eenvoudig te bekabelen montageplaat en diverse inbedrijfstellingsmogelijkheden zoals systeemtools, DIP-switches en de smartphone-app PCT Go. De PCT Go-app is gebaseerd op near-field communicatietechnologie (NFC) en biedt functies voor het overnemen van gegevens vanaf verschillende apparaten, het overbrengen van import- en exportinstellingen via e-mail of messaging-apps, en het configureren van niet op de stroomvoorziening aangesloten apparaten, zelfs terwijl ze nog in de verpakking zitten.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Siemens

Siemens ontwikkelt innovaties die de samenleving verder brengen, met focus op elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van ’s werelds grootste producenten van energie-efficiënte technologieën is Siemens een toonaangevende leverancier van systemen voor energieopwekking en -transmissie en medische diagnose. In…