Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Techniek

Ontruimingsinstallatie Cerberus PACE Compact biedt maatwerk voor middelgrote gebouwen

Bron: press.siemens.com 11-03-2021, 10:05
Ontruimingsinstallatie Cerberus PACE Compact biedt maatwerk voor middelgrote gebouwen
Beeld: Siemens

•   Cerberus PACE voldoet aan alle eisen voor omroep- en ontruimingsinstallaties, van eenvoudige tot omvangrijke toepassingen
•   Geluid van professionele kwaliteit

Den Haag, 10 maart 2021 – Net als grote gebouwen moeten ook kleine tot middelgrote gebouwen, op basis van hun functionaliteit en oppervlakte, voldoen aan het wettelijk Bouwbesluit en daarom beschikken over een genormeerde ontruimingsinstallatie om tijdig de mensen die zich in het gebouw bevinden te ontruimen in geval van brand of andere calamiteiten. Speciaal voor dit marktsegment lanceert Siemens Smart Infrastructure een nieuwe versie van de bestaande Cerberus PACE Modulair, wat de omroep- en alarmeringsoplossing geschikt maakt voor nog meer toepassingen. Samen bieden Cerberus PACE Modulair en Compact een uitgebreide oplossing voor omroepen en ontruimingsalarmering, die kan worden geïntegreerd met brandbeveiligingssystemen. Dit maakt nog meer maatwerk mogelijk om personen, goederen en bedrijfscontinuïteit te beschermen.

“Dankzij de Cerberus PACE-systemen kan de gebruiker met één enkele oplossing voorzien in alle behoeften op het gebied van ontruimingsalarmering, omroepen en kwalitatief hoogwaardig audio. De Cerberus PACE Compact beschikt over dezelfde geavanceerde technologie als het modulaire systeem, maar is bedoeld voor kleine en eenvoudige toepassingen. Hierdoor is het systeem in grote mate aanpasbaar en is het een kostenefficiënte oplossing “, aldus Erdal Buke, productmanager bij Siemens Smart Infrastructure.

Gefaseerd upgraden verouderde systemen

Een ontruimingsinstallatie kan mensenlevens redden. Daarom moeten, conform het Bouwbesluit, middelbare scholen, kleinere hotels, kantoor- en andere kleinschalige gebouwen er verplicht één hebben. Het Cerberus PACE Compact systeem kan men simpelweg aan de muur ophangen en kan flexibel worden afgesteld op het specifieke gebouw. Indien nodig kan het systeem later eenvoudig worden uitgebreid met een nieuw Compact systeem. Bovendien is het geschikt voor het gefaseerd upgraden van verouderde systemen. Professionele geluidskwaliteit maakt kristalheldere communicatie mogelijk, of het nu noodsituaties, algemene aankondigingen of achtergrondmuziek betreft.

Maximale prestaties voor maximale veiligheid

Ontruimingssystemen zijn van cruciaal belang voor het waarschuwen van mensen in noodsituaties, waarbij duidelijke communicatie nodig is om een snelle evacuatie in gang te zetten en vervolgens in goede banen te leiden. Cerberus PACE Compact is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: Compact 400 en Compact 1000. Cerberus PACE Compact is ontworpen voor wandmontage en biedt, ondanks de relatief kleine afmetingen, een vermogen tot 2000 watt en een extra back-up- en piloottoonversterker. Dit soort prestaties is gewoonlijk alleen mogelijk bij veel grotere rack-systemen. Cerberus PACE-systemen voldoen volledig aan EN 54-16. Het Cerberus Compact systeem biedt uitgebreide redundantie, zodat er voldoende reserve versterker capaciteit is.

Waarborgen van bedrijfscontinuïteit

Om de configuratie en het beheer van alle componenten te vereenvoudigen, beschikt Cerberus PACE over speciale configuratiesoftware wat real-time engineering mogelijk maakt. Het systeem kan worden geconfigureerd terwijl het in bedrijf is, zonder enige verstoring van de normale activiteiten. Het systeem hoeft niet te worden stilgelegd voor onderhoud of bij wijziging van de configuratie. Door toegang op afstand is de bedrijfscontinuïteit gegarandeerd, ongeacht de omgeving. Dit is een belangrijke overweging bij toepassingen waarbij 24/7 werking is vereist.

Flexibiliteit en compatibiliteit

De geavanceerde modulaire en schaalbare systeemarchitectuur zorgt ervoor dat Cerberus PACE kan worden aangepast aan alle soorten gebouwen en vereisten. Cerberus PACE Compact kan worden gecombineerd met het Modulair-systeem met gebruik van hetzelfde netwerk en dezelfde configuratietools en biedt zo een ruimere keuze aan ondersteunende producten (zoals versterkers of audiomatrix), terwijl het ook kostenoptimalisatie mogelijk maakt. Bovendien kunnen beide systemen worden gebruikt voor gefaseerde vernieuwing van oudere omroep- en ontruimingssystemen (vaak met behoud van bestaande bekabeling), waardoor het systeem toekomstbestendig wordt gemaakt en beter aansluit op veranderende eisen. Cerberus PACE Compact biedt tot slot de nodige flexibiliteit in het installatieproces; door gebruik te maken van isolatoren kunnen de luidsprekers in een ringleiding worden gemonteerd. Hierdoor bespaart men kosten op het aanleggen van functiebehoud bekabeling. Het blijft mogelijk om de bekabeling van de luidsprekers in steeklijn uit te voeren.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Siemens

Siemens ontwikkelt innovaties die de samenleving verder brengen, met focus op elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van ’s werelds grootste producenten van energie-efficiënte technologieën is Siemens een toonaangevende leverancier van systemen voor energieopwekking en -transmissie en medische diagnose. In…