Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Energie

Water2me: schoon drinkwater in hoofdkantoor Breukelen

Bron: nieuws.securitas.nl 23-03-2021, 09:39
Water2me: schoon drinkwater in hoofdkantoor Breukelen
Beeld: Securitas Nederland

Wat betekent water voor jou? Deze vraag staat centraal tijdens de Wereldwaterdag op 22 maart. Met het thema ‘Water2me’ focust VN-Water op de persoonlijke betekenis van water. Voor Securitas betekent dit: schoon drinkwater voor iedereen in de wereld én in het nieuwe hoofdkantoor in Breukelen.

Wereldwaterdag wordt jaarlijks georganiseerd door VN-Water. Hoewel vanwege corona de meeste activiteiten zijn afgelast, nodigt de organisatie dit jaar iedereen uit om via de hashtag #Water2me verhalen, gedachten en gevoelens over water op social media te delen. De bijdragen worden samengebracht in een rapport waarin de betekenis van water wereldwijd in kaart wordt gebracht.

Schoon drinkwater

Water heeft voor iedereen een andere betekenis. Leidt klimaatverandering in een groot deel van de wereld tot schaarste, in Nederland komt er nog steeds iedere dag onbeperkt water uit de kraan. Schoon drinkwater dat bijdraagt aan een gezond leven en een gezond voedingspatroon.

Securitas vindt het belangrijk dat medewerkers en bezoekers genoeg water kunnen drinken. Ons lichaam bestaat voor meer dan de helft uit water. Het is na zuurstof, een van de belangrijkste stoffen in ons lichaam en essentieel om ons lijf gezond te houden. Aangeraden wordt om ongeveer 2 liter water per dag te drinken. Verspreid over de dag in porties van 250 tot 500 ml. Maar hoe doe je dat als je onderweg bent of op je werk?

Watertappunten

Securitas heeft zowel bij de bouw als bij de inrichting van het nieuwe hoofdkantoor in Breukelen rekening gehouden met de gezondheid van medewerkers en bezoekers. Bewegen wordt gestimuleerd en vers drinkwater is voor iedereen beschikbaar. In het pand zijn bij de ingang en in het vergadercentrum twee spectaculaire groenwanden neergezet. In beide wanden bevinden zich watertappunten waar medewerkers en bezoekers een glas of waterflesje kunnen (bij)vullen.

Naast de gezondheid van medewerkers staan duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) hoog in het vaandel bij Securitas. Zo ligt er op het dak van de entree een groendak en telt het dak maar liefst 150 zonnepanelen. Er is gekozen voor het hergebruik van kantoormeubilair en voor recyclebare materialen, zoals een circulaire tegelvloer en een circulair tapijt. De vele planten in het kantoor verminderen geluidsoverlast en zuiveren de lucht. Ze dragen bij aan een beter binnenklimaat in het kantoor.

Duurzaam bouwen

Omdat Securitas zich realiseert dat ook hun watervoorraad en het milieu kwetsbaar zijn, is gekozen voor een duurzaam bouwtraject. Het nieuwe hoofdkantoor heeft een BREAAM-certificaat. BREAAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method. Dat betekent dat er toekomstbestendig, duurzaam en kostenbesparend is gebouwd. En met veel aandacht voor het binnenklimaat, ventilatie en licht.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Securitas Nederland

In een tijdperk waarin verandering de enige constante is en technologie zich in een razend tempo ontwikkelt, blijft Securitas als beveiligingspartner niet achter. Securitas ziet kansen en mogelijkheden om verandering en technologie in te zetten voor een veiligere leef- en…