Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Verkerk SCIOS scope 9 en 10 gecertificeerd

Bron: www.verkerk.com 24-03-2021, 08:52
Verkerk SCIOS scope 9 en 10 gecertificeerd
Beeld: Verkerk

Goed nieuws voor eigenaren van gebouwen en gebruikers van elektrische arbeidsmiddelen; het programma aan inspectiemogelijkheden van Verkerk is flink uitgebreid. Onlangs is Verkerk officieel gecertificeerd voor SCIOS scope 9 (inspectie van elektrische arbeidsmiddelen) en SCIOS scope 10 (inspectie van elektrisch materieel, bestaande uit elektrische installaties en elektrische apparaten, op brandrisico).

Deze erkenning verstevigt onze werkzaamheden op het gebied van controle, inspecteren en onderhouden van elektrotechnische installaties en borgt kwaliteit en vakmanschap voor onze opdrachtgevers. Verkerk inspecteert al zo’n 25 jaar elektrische installaties en voegt ook SCIOS scope 8 (inspectie van elektrische installaties) toe aan het portfolio.

Verkerk als SCIOS-gecertificeerd inspectiebedrijf

De stichting SCIOS beheert en ontwikkelt het kwaliteitssysteem ten behoeve van installatie-eigenaren en inspectie- en installatiebedrijven voor de inspectie en het onderhoud van technische installaties.

Gerrit van de Velde, HSEQ coördinator bij Verkerk: “We zijn bijzonder trots op deze toekenning door SCIOS en zegt iets over onze ambities. We willen altijd vooruit, de kwaliteit verhogen en onze opdrachtgevers de meest veilige werk- en leefomgeving bieden. Om het SCIOS-certificaat te verkrijgen, moet een bedrijf een kwaliteitsmanagementsysteem op basis van de norm NEN-EN ISO 9001 gebruiken. Daarnaast hebben onze inspecteurs de door SCIOS erkende examens afgelegd voor de deelgebieden waarin wij werkzaam zijn. Dit is allemaal met succes volbracht waardoor wij met trots het SCIOS-logo mogen voeren.”

Verzekering verplicht SCIOS Scope 10 inspectie

Voor een organisatie essentieel om een brandverzekering te verkrijgen of te continueren: het laten uitvoeren van een SCIOS-inspectie en dit geval de SCIOS scope 10 inspectie. Siem Hofland, Toezichthouder Inspectie bij Verkerk kan dit beamen: “We krijgen regelmatig de vraag van klanten dat hun brandverzekering deze inspectie eist. Een goede ontwikkeling wat ons betreft want het voorkomen van een brand verhoogt tenslotte hun bedrijfscontinuïteit. Brand door elektrisch materieel staat in de top-3 van brandoorzaken. Door onze inspecties vakbekwaam en objectief onder deze regeling uit te voeren, dragen wij bij aan het reduceren van deze incidenten.”

Hoe gaat een scope 10 inspectie in zijn werk?

Siem Hofland vervolgt: “Onze inspecteurs komen langs voor het controleren en inspecteren op de brandveiligheid van elektrische installaties en de daarop aangesloten elektrische toestellen (in zijn totaliteit elektrisch materieel genoemd). Daaropvolgend presenteren wij een inspectierapport met onze bevindingen. Na eventuele aanpassingen, conform ons verbetervoorstel, voldoet de installatie aan de voorwaarden van de verzekeraar. En naast de polis is de gebouweigenaar óók verzekerd van een betrouwbare en brandveilige installatie!”

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Verkerk groep

Als elektrotechnisch dienstverlener staat de Verkerk Groep voor innovatie met visie. Door het bundelen van kennis en ervaring creëren wij innovatieve en slimme oplossingen die perfect aansluiten bij de verwachtingen van onze klanten.
Verkerk Groep
Adviseren, ontwerpen, realiseren,…