Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Duurzame LED- verlichting parkeergarages Musis en Arnhem centraal. 

Bron: itn.nl 21-04-2021, 07:00
Duurzame LED- verlichting parkeergarages Musis en Arnhem centraal. 
Beeld: ITN

De werkzaamheden in parkeergarage Musis in Arnhem zijn afgerond. Binnen een aantal maanden hebben wij alle oude verlichtingsarmaturen vervangen voor nieuwe duurzame LED verlichtingsarmaturen. De bestaande bekabeling en kabelwegen zijn zoveel mogelijk hergebruikt. Het lichtregelsysteem zal volgens planning in week 17 door hun partner TRILUX geprogrammeerd, getest en inbedrijf worden gesteld. Door het toepassen van een lichtmanagementsysteem biedt dit diverse voordelen zoals een verhoogde energiebesparing, comfort en gebruiksvriendelijkheid. Per armatuur kunnen de monteurs dan de hoeveelheid licht bepalen en zien wat de status is.

Intussen is ITN ook begonnen met het vervangen van alle verlichtingsarmaturen in parkeergarage Arnhem Centraal. Dit project gaan ze ook in verschillende fases uitvoeren. Na demontage van de bestaande verlichtingsarmaturen zullen zij de nieuwe LED-verlichtingsarmaturen aanbrengen, die onderling gekoppeld worden. Voor het lichtmanagementsysteem plaatsen zij Gateways die communiceren draadloos met alle armaturen en sensoren(beweging, buitenlicht, noodknop enz.)  De Gateways worden onderling bekabeld en aangesloten op een ethernetaansluiting., zodat op elke gewenste locatie alles gemonitord kan worden

Toepassing van LED verlichting heeft als grote voordeel een langere levensduur en daardoor minder CO² uitstoot. Dit betekent een duurzame besparing van energie. Daarnaast zijn de armaturen eenvoudiger te recyclen als een standaard TL verlichting.

Het totale aantal armaturen bij parkeergarage Musis bedraagt zonder aanrijtunnel zo’n 650 stuks en bij parkeergarage Centraal zonder aanrijtunnel ongeveer 2700 stuks.

ITN verwacht medio augustus dit project te kunnen gaan opleveren aan de opdrachtgever (Gemeente Arnhem).

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

ITN Installatietechniek

ITN Installatietechniek B.V. in Ede is een veelzijdig installatiebedrijf dat elektrotechniek, klimaattechniek en technisch beheer biedt. Door toepassing van innovatieve technieken creëren we een aangename werk en-leefomgeving. Waar mogelijk kiezen we voor duurzame oplossingen die vriendelijk zijn voor mens en…