Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Opeenvolgende projecten voor SPIE in Groningen

Bron: www.spie-nl.com 26-04-2021, 11:22
Opeenvolgende projecten voor SPIE in Groningen
Beeld: SPIE

In regio Noord Oost Groningen is Enexis al jaren bezig met het laten aanpassen en ombouwen van alle hoogspanningsstations. Omdat in de desbetreffende omgeving veel initiatieven zijn op het gebied van duurzaamheid, dient de energie die opgewekt wordt bij de vele windmolens en zonneparken, ook op het landelijk net worden aangesloten.

Momenteel wordt voor Musselkanaal voor de derde keer een onderdeel van het hoogspanningsstation omgebouwd voor de toekomstplannen van Enexis. De huidige trafoboxen worden aangepast om ruimte te maken voor grotere trafo’s en middenspanningskabels met extra uitbreidingsruimte voor toekomstige groei.

Eerdere keren is SPIE al twee keer bij Stadskanaal, twee keer bij Veendam en twee keer bij Musselkanaal aan de slag gegaan. De laatste transformatorwijziging van Musselkanaal ging in week 14 en 15 van start. Gezien de omgeving en plaatsen waar Enexis haar hoogspanningsstations gesitueerd heeft, is het logisch als hier in de regio nog een extra project kan aankomen.

“Bij Enexis spreken ze steeds uit dat ze heel tevreden zijn over SPIE, daarom mogen wij deze projecten steeds blijven doen. Een leuke regieklus op basis van herhaling.” Aldus projectmanager Jan Ale Maat van SPIE. “We mogen dit doen omdat we het vertrouwen hebben gekregen dat we de projecten kunnen verrekenen op basis van nacalculatie. Dat zijn leuke projecten met financieel weinig risico en een tevreden klant. Dat werkt gewoon echt prettig samen.”

SPIE helpt hierin Enexis met haar doel om alle hoogspanningsinstallaties klaar te stomen voor de toekomst en de flexibele inrichting voor naderende uitbreiding.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

SPIE Nederland B.V.

SPIE Nederland is een dochteronderneming van de SPIE Groep, dé onafhankelijke Europese leider in multitechnische dienstverlening op de gebieden van energie en communicatie. SPIE Nederland begeleidt haar klanten in het ontwerp, de uitvoering, de exploitatie en het onderhoud van netwerksystemen en…