Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Samen werken aan de watertransitie

Bron: www.royalhaskoningdhv.com 28-04-2021, 11:07
Samen werken aan de watertransitie
Beeld: Royal HaskoningDHV

Soms is het te nat, en soms is het te droog – het watersysteem in Nederland is niet in balans. Dit werd in april 2020 onderschreven met een oproep uit de watersector: herstel de natuurlijke balans in het watersysteem. Oftewel: er is behoefte aan een watertransitie.

De watertransitie heeft Royal HaskoningDHV een duwtje in de rug gegeven middels het organiseren van vijf actie sessies. Centraal bij deze sessies stond het activeren en verbinden van deelnemers. Iedereen was welkom – en iedereen werd uitgedaagd actief mee te doen. Het ingenieursbureau heeft zich laten inspireren door bekenden uit de sector; ze hebben gebrainstormd, getekend, geplakt, gepresenteerd, gedebatteerd; ze hebben zich in allerlei rollen ingeleefd in een serious game; ze hebben geïnterviewd en geluisterd.

Het eindresultaat van deze inspanning is nu voor iedereen terug te lezen en kijken. In de laatste sessie in deze serie hebben ze dit boekwerk aangeboden aan Riksta Zwart, voorzitter van het Koninklijk Nederlands Waternetwerk (KNW). De opdracht aan KNW: blijf golven maken! Ze hopen dat hun werk een springplank kan zijn voor anderen om hiermee verder te gaan.

De opdracht aan jou: wees ook koploper van de watertransitie. Laat je inspireren, deel het stuk met collega’s of klanten, ga in gesprek met wie maar wil. Want water doet ertoe.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Royal HaskoningDHV

Royal HaskoningDHV is al meer dan 135 jaar toonaangevend als ingenieursbureau, in advies en projectmanagement. Met onze expertise, partnerships en innovaties dragen we bij aan een betere samenleving en maken we de levens van grote groepen mensen wereldwijd gemakkelijker, gezonder…