Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

SDR realiseert E- en life safety installaties voor 1e Rosewood hotel in Nederland

Bron: www.sdr.nl 29 april, 10:11
SDR realiseert E- en life safety installaties voor 1e Rosewood hotel in Nederland
Beeld: SDR

Voormalig Paleis van Justitie transformeert tot luxe vijf sterren plus hotel

Aan de Prinsengracht 432-436 verrijst een van de meest luxe en exclusieve hotels in Nederland. Dit eerste hotel in Nederland van Rosewood Hotel Group, zal een exclusief 5 steren plus hotel worden in het hart van het centrum van Amsterdam. Bij oplevering zal het hotel over 134 zeer royale en zeer luxe hotelkamers (of eigenlijk suites) beschikken, alsmede diverse restaurants, conferentiezalen, een ballroom en een Wellness, verdeeld over meerdere verdiepingen. Elke kamer wordt uniek qua indeling, grootte en ontwerp en krijgt een geavanceerd Room Management System.

Amsterdam stond al lange tijd op de wensenlijst van Rosewood Hotel Group, het gebouw en de locatie zijn zeer uniek. Een voorwaarde voor het kunnen realiseren van de behoorlijk grote hotelkamers van het Rosewood principe, is een omvangrijke locatie voor de huisvesting. Het voormalige Paleis van Justitie voldoet perfect aan de voorwaarden. Gemeente Amsterdam sprak al eerder de wens voor een bijzonder vijf sterren hotel in het centrum van Amsterdam uit.

Eigenaar en opdrachtgever voor dit bijzondere project is de Chinese investeringsmaatschappij CTF Amsterdam BV. In 2018 ontving SDR de opdracht voor de engineering van de elektrotechnische installaties voor het nieuw te realiseren hotel, een behoorlijk uitdagende klus. Het ruim 20.000m2 grote Paleis van Justitie is een monumentaal pand met een grote historische waarde. Dit betekent dat de installateur soms creatieve oplossingen moeten bedenken, denk hierbij bijvoorbeeld aan het plaatsen van bekabeling in de vloer van de bovenliggende verdieping, om boren in een monumentaal plafond te voorkomen.

Voor SDR geen probleem, zij renoveerden al eerder luxe hotels gevestigd monumentale panden zoals bijvoorbeeld het gerenommeerde Pulitzer Amsterdam hotel, een luxe 5 sterren hotel wat bestaat uit maar liefst 25 samengevoegde grachtenpanden uit de Gouden Eeuw. Ook verzorgden zij renovaties in historische of monumentale gebouwen zoals NH hotel Krasnapolsky, Sofitel Legend The Grand, W Amsterdam en het bekende Amstel hotel. Bijna al de hierboven genoemde hotels liggen in het centrum van Amsterdam, wat een enorme logistieke uitdaging vormt voor grote binnenstedelijke projecten. Dit vergt namelijk goede communicatie en een zeer nauwkeurige logistieke planning, met gebundelde transporten en ‘just in time’ leveringen. Net zoals bij de vernieuwing van het Anne Frank huis, wordt alle logistiek zo gepland om zo min mogelijk overlast voor de omringende buurt te geven.

Gezien de omvang en de complexiteit van project Rosewood hebben zij een geïntegreerd projectteam ingezet, bestaande uit engineering- en uitvoeringspecialisten die allen vanaf de aanvraag zijn betrokken. De werkzaamheden voor de E-installaties bestaan uit het ontwerpen, leveren en monteren van alle elektrotechnische installaties, inclusief life safety, verlichting, noodverlichting, UPS installatie en de aardings/vereffeningsinstallatie. Omdat elke kamer een andere grootte en ontwerp heeft, betekent dit maatwerk voor iedere ruimte. Elke kamer wordt daarom ook echt uniek.

De opening van het Rosewood hotel staat gepland in de 2e helft van 2023.

Deel dit artikel

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

SDR

SDR ontwerpt, installeert en onderhoudt elektrotechnische installaties, inclusief inbraakbeveiliging, brandmeld- en ontruimingsinstallaties, telematica, noodstroom, zorgsystemen en domotica. Dat doen we voor grote utiliteitsbouw- en woningbouwprojecten: renovatie, transformatie of nieuwbouw. We zijn trots op onze opdrachten: van bekende hotels, hypermoderne kantoorcomplexen,…