Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Technisch Beheer

Siemens bevordert digitale gebouwtransformatie met nieuwe versie Desigo CC

Bron: www.siemens.com 04-05-2021, 08:38
Siemens bevordert digitale gebouwtransformatie met nieuwe versie Desigo CC
Beeld: Siemens
  • Integratie van meer apparaten voor geavanceerd gebouwmanagement
  • Betere gebruikerservaring met geoptimaliseerde Flex Client
  • Verbeterde cybersecurity door conformiteit met IEC62443-3-3 SL2
    Integratie extra KNX-apparaten mogelijk

Siemens Smart Infrastructure heeft Desigo CC, het gebouwmanagementplatform voor Smart Buildings, geactualiseerd naar versie V5.0, die aansluiting van meer systemen en apparaten mogelijk maakt. Het platform biedt nu verbeterde connectiviteit en ondersteuning voor meer integratie, zoals laadstations voor elektrische auto’s. Bovendien biedt het nieuwe functies voor gemakkelijker en flexibeler gebruik. Desigo CC V5.0 zorgt voor een nog krachtigere cyberbeveiliging en maakt allerlei soorten gebouwen gemakkelijker te beheren en toekomstbestendig.

Met deze nieuwe functies en verbeteringen zet Desigo CC V5.0 de volgende stap in de digitalisering van gebouwen en het creëren van een slimmere infrastructuur. Dit bevordert op zijn beurt de toekomstbestendigheid van gebouwen zoals ziekenhuizen, bedrijfsgebouwen, datacentra, kantoren, hotels en luchthavens en vergemakkelijkt het beheer van gebouwen.

Verbeterd gebouwmanagement

Desigo CC V5.0 is nu verbonden met de infrastructuur rondom het gebouw. Voor het eerst kan nu het energieverbruik van elektrische auto’s worden bijgehouden dankzij de integratie van elektrische laadstations via het OCPP-protocol. Desigo CC geeft de statusinformatie van de laadstations overzichtelijk weer, met speciale grafische symbolen voor betere visualisering.Ook de cloudconnectiviteit is uitgebreid: Desigo CC biedt nu directe toegang vanuit de Siemens-cloudapplicatie Building Operator via een beveiligde internettunnel om de lokale Desigo CC Flex Client te starten voor geavanceerd bedrijf. Met deze eenvoudige cloudverbinding hebben gebruikers altijd en overal toegang tot Desigo CC, zonder dat een VPN-verbinding nodig is. Hierdoor wordt de noodzaak om op locatie aanwezig te zijn aanzienlijk verminderd.

Gebruikerservaring staat centraal

De Flex Client is de nieuwe HTML5-front-end van Desigo CC die kan worden gebruikt op alle besturingssystemen en webbrowsers die HTML5-technologie ondersteunen, alsmede op mobiele apparaten zoals tablets – en dat alles zonder dat installatiestappen nodig zijn. De Flex Client verbetert de gebruikerservaring aanzienlijk en vereenvoudigt de monitoring van gebouwen. Met V5.0 is de Flex Client verder verbeterd en biedt nu eenvoudigere event handling, een geavanceerde trending-applicatie en eenvoudige toegang tot gebouwtijdschema’s.

Beveiliging als kernwaarde

Om kwetsbare gebouwgegevens nog beter te beschermen, voldoet Desigo CC V5.0 nu aan IEC62443- 3-3 SL2. Uitbreidingen en subsysteemintegraties zijn uitgebreid geëvalueerd en getest en voldoen aan alle eisen voor SL2-conformiteit. Hierdoor kan Desigo CC worden gebruikt in implementaties met bijzonder hoge beveiligingseisen. V5.0 biedt nieuwe multifactor-authenticatie en een verbeterde aanmeldingsprocedure, waardoor het werken met meerdere gebruikers nog eenvoudiger wordt. Desigo CC wordt voortdurend getest en regelmatig bijgewerkt met patches, hotfixes en updates. Klanten kunnen zich aanmelden voor het Desigo CC Software Upgrade Program om automatisch de nieuwste pakketten te ontvangen, zodra deze beschikbaar zijn.

Verbeterde engineeringsefficiëntie

Desigo CC ondersteunt ook KNX-apparaten, die steeds vaker in gebouwen worden gebruikt. V5.0 maakt de integratie van extra KNX-apparaten mogelijk, zoals Tunable White DALI-gateways. Met behulp van voorgeconfigureerde grafische symbolen kan nu de kleurtemperatuur van de op de DALI-gateway aangesloten lampen worden aangepast. Bovendien vereenvoudigt Desigo CC V5.0 de integratie van extra functies en apparaten. Met de nieuwe Engineering Console kunnen dienstverleners en technici eenvoudig configuratietaken uitvoeren en repetitieve stappen automatiseren.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Siemens

Siemens ontwikkelt innovaties die de samenleving verder brengen, met focus op elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van ’s werelds grootste producenten van energie-efficiënte technologieën is Siemens een toonaangevende leverancier van systemen voor energieopwekking en -transmissie en medische diagnose. In…