Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Opleiding

Zonneplan opent eigen praktijkopleidingscentrum

06-05-2021, 13:35
Zonneplan opent eigen praktijkopleidingscentrum

Met een eigen praktijkopleidingscentrum wil Zonneplan de installatiestandaard van zonnepanelen naar een nog hoger niveau tillen. De Zonneplan Academy opende zaterdag 1 mei haar deuren.

Quality Manager Jort Hagedoorn: “Met onze Academy zorgen we voor een uniforme kwaliteitsstandaard als het aankomt op het installeren van onze zonnepanelen. Maar daarnaast bereiden we onze installateurs ook voortdurend voor op de technologische ontwikkelingen van morgen.”

Ylona Ruiter, hoofd HR bij Zonneplan, stelt dat het plaatsen van zonnepanelen vraagt om zeer specifiek geschoolde technische vakmensen en dat daar maar zelden bij stilgestaan wordt. “Zonnepanelen plaatsen en op de juiste manier aansluiten is bijvoorbeeld heel secuur werk, waar veel technische kennis voor nodig is. Het is bovendien ook niet geheel ongevaarlijk.”

De Zonneplan Academy stelt technici niet alleen in staat zich te ontwikkelen tot bekwame monteurs maar geeft ook speciale aandacht aan de omgang met de klant en veilig werken.

Zonnegrid

Zonneplan heeft sinds 2012 zonnepanelen gerealiseerd op meer dan 85.000 adressen in Nederland. In de komende jaren wil het bedrijf het zogeheten Zonnegrid uitrollen, een groot connected stroomnetwerk. Naast zonnepanelen zullen in de toekomst onder meer ook thuisbatterijen, warmtepompen en laadpalen hieraan gekoppeld kunnen worden.

Meer over deze onderwerpen

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Vaktechnisch

Informatie voor professional en bedrijf op het snijvlak van vakinhoudelijkheid en actualiteit.