Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Verduurzamingsproject panden TES afgerond

Bron: www.tesgroep.nl 10-05-2021, 10:29
Verduurzamingsproject panden TES afgerond
Beeld: TES

In de afgelopen maand is het TES Lab van installateur TES in Prinsenbeek voorzien van zonnepanelen. Hiermee heeft de installateur het verduurzamingsproject van de bedrijfspanden, dat startte in 2019, afgerond. En dit project mag nu al succesvol genoemd worden.

Verduurzamingsproject

In 2019 startte de installateur binnen TES een verduurzamingsproject, waarmee ze hun maatschappelijke verantwoordelijkheid wilden nemen. Het concrete doel? Alle panden elektriciteitsneutraal maken en zo de CO2-uitstoot te reduceren.

De eerste stap was het vervangen van alle verlichting in de panden voor duurzame ledverlichting. Daarna werden TES Tilburg (april 2020) en TES Service & Onderhoud (november 2019) al voorzien van zonnepanelen. In april 2021 zijn er 68 zonnepanelen op het dak van het TES Lab gelegd. Dit is voldoende is om TES Lab elektriciteitsneutraal te maken.

Hiermee is de doelstelling om de panden te verduurzamen afgerond. In de toekomst heeft TES nog wel mogelijkheden om, bij bijvoorbeeld een toename van elektrische auto’s, de installaties verder uit te breiden.

Verbruikscijfers

In onderstaande tabel staan de verbruikscijfers van de drie panden in kWh. Hier staan de cijfers van 2018 (vóór het verduurzamingsproject) en 2020 naast elkaar. Uit de cijfers blijkt dat TES Service & Onderhoud al volledig elektriciteitsneutraal is. Daarnaast is het totale netto verbruik van de panden met 97.100 kWh (79%) afgenomen.

* in alle verbruikscijfers zit ook de energie die wordt verbruikt om de elektrische auto’s mee op te laden. Dus niet alleen van de kantoorpanden zelf
** TES is zich ervan bewust dat corona invloed kan hebben gehad op het lagere energieverbruik in 2020

CO2-Prestatieladder

Met de geboekte resultaten is TES verzekerd van het certificaat van de CO2-Prestatieladder. De CO2-Prestatieladder is hét duurzaamheidsinstrument van Nederland dat bedrijven en overheden helpt bij het reduceren van CO2 en kosten. Binnen de bedrijfsvoering, in projecten én in de keten. De Ladder wordt als CO2-managementsysteem en als aanbestedingsinstrument gebruikt (bron: SKAO).

Nu de zonnepanelen dit jaar ook op het TES Lab gelegd zijn, is de verwachting dat TES in 2021 met alle panden volledig elektriciteitsneutraal zijn.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

TES Groep

Wij leveren vakkundig, veilig en duurzaam maatwerk
Voor onze (totaal)oplossingen maken wij gebruik van de modernste inzichten, technieken en standaarden, ook op het gebied van veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid. Kortom: wij garanderen u vakkundige, veilige, gebruiksvriendelijke en duurzame…