Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Energietransitie

Voor energietransitie is consistent overheidsbeleid nodig

21-05-2021, 11:34
Voor energietransitie is consistent overheidsbeleid nodig

Voor de energietransitie is volgens Marjan van Loon, president-directeur van Shell Nederland, veel meer wind op zee nodig.

Shell wil in Nederland leidend worden in de waterstofeconomie en daarvoor is “snel een kabinet nodig dat grootschalig wind op zee wil neerzetten en grootschalig waterstof wil gaan produceren,” aldus Van Loon in het programma WNL op Zondag van 16 mei.

Opschalen

Shell wil in Rotterdam en Groningen grootschalig groene waterstof maken met elektriciteit die is opgewekt via zonnepanelen en wind. Het maken van waterstof is nu nog duur. Door op te schalen kunnen de kosten omlaag, maar de Nederlandse overheid moet dan wel consistent beleid voeren de komende tien tot vijftien jaar. Van Loon riep de overheid op een beeld te schetsen van de toekomst die ze voor zich ziet. “Dan weten wij hoe wij het beste kunnen investeren.” Via de juiste marktprikkels en meer wind op zee kan groene waterstof dan interessant worden voor industrieën om naar over te schakelen, aldus de Shell-topvrouw.

Meer over deze onderwerpen

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Vaktechnisch

Informatie voor professional en bedrijf op het snijvlak van vakinhoudelijkheid en actualiteit.