Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Utiliteitsbouw

Project: Het Huis van de Techniek

Bron: dzap.nl 2 juni, 07:00
Project: Het Huis van de Techniek
Beeld: DZAP

Een nieuw thuis voor ondernemersvereniging Techniek Nederland; Het Huis van de Techniek! In het Intechnium in Woerden neemt Techniek Nederland letterlijk een centrale plaats in. Hier heeft DZAP, samen met Techniek Nederland, een clubhuis gerealiseerd inclusief activiteit gerelateerde werkplekken.

Intechnium moest volledig gerenoveerd worden. Omdat DZAP heel vroeg betrokken is bij de verhuisplannen hebben ze de renovatie kunnen sturen. Zo is er een eigen ingang aan de tuinzijde voor Techniek Nederland gerealiseerd. Hierdoor wordt ook de buitenruimte onderdeel van het clubhuis.

Het doel van Het Huis van de Techniek is om iedereen uit de techniek branche een warm welkom te bieden en de mogelijkheid te geven om daar samen te komen, samen te werken en kennis te delen. Centraal in het gebouw hebben ze hiervoor een plein ingericht. De werkplekken bevinden zich in de twee vleugels van het pand langs de buitenring, daar waar het meeste daglicht binnenstroomt.

Warm, welkom met een knipoog naar techniek zijn kernelementen in het interieurontwerp. Een ander belangrijk speerpunt binnen het ontwerp zijn circulariteit en duurzaamheid. Plaatmateriaal gemaakt uit hernieuwbaar hout. Stalen wanden met een magnetische functie, zodat er verschillende functionaliteiten aan toegevoegd kunnen worden. Meubilair in Nederland gemaakt, zodat transport beperkt blijft. Dit zijn maar een paar voorbeelden van de duurzame keuzes die zijn gemaakt.

Met Het Huis van de Techniek is Techniek Nederland nu beter zichtbaar voor hun leden en hebben ze een kantoor waar ze zich thuis kunnen voelen.

Deel dit artikel

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

DZAP

DZAP is een bureau waar architecten en projectmanagers in nauwe samenwerking projecten van A tot Z initiĆ«ren, begeleiden en opleveren. Deze projecten concentreren zich op 6 specialismen waarop we onderscheidend acteren: Hospitality & Hostmanship, Werkplekconcepten, Interieurontwerp, Projectmanagement, Facility management en…