Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Technisch Beheer

Alliander besteedt beheer van vastgoed uit aan Royal HaskoningDHV

Bron: www.royalhaskoningdhv.com 4 juni, 10:12
Alliander besteedt beheer van vastgoed uit aan Royal HaskoningDHV
Beeld: Royal HaskoningDHV

Netwerkbedrijf Alliander gaat het beheer van haar ca. 35 gebouwen en locaties volledig uitbesteden aan Royal HaskoningDHV. Royal HaskoningDHV won de Europese aanbesteding die Alliander hiervoor uitschreef op basis van haar voorstel waarin de energietransitie, digitalisering en kostenefficientie centraal staan. Het betreft een contract voor tenminste vier jaar dat op 21 augustus 2021 zal ingaan.

De scope van gebouwen en locaties van Alliander betreft het hoofdkantoor in Arnhem, de kernlocaties in Leeuwarden, Amsterdam en Duiven, 9 regiokantoren, ca. 20 operationele en logistieke steunpunten, het centrale distributie centrum en de Data centers in Haarlem en Arnhem en omvat ca. 90.000m2 werkruimte en ca. 3.600 werkplekken.

“We hebben een enorme uitdaging op het gebied van de energietransitie, waardoor kostenefficiëntie binnen onze gebouwen centraal staat. De ontwikkelingen op gebied van de werkomgeving volgen elkaar in rap tempo op, zeker in de huidige coronaperiode. Dit vraagt om wendbaarheid in de samenwerking én de dienstverlening. Daarnaast is digitalisering binnen Alliander een belangrijk innovatie- en versnellingsthema. Data zal steeds meer aan de basis staan voor het vormgeven van onze dienstverlening. Deze thema’s stonden dan ook centraal in de Europese aanbesteding”
Ernst-Willem van Drumpt, manager facilities Alliander

“Wij zetten al onze kennis en ervaring in om samen met Alliander en haar Facility Management partners Heyday en Nsecure, een effectieve verduurzaming van haar vastgoed, data gedreven sturing in gebouwenbeheer en bovenal een veilige en gezonde werkomgeving voor Alliander bezoekers en medewerkers te realiseren,” aldus Hans van Maanen, contract manager Royal HaskoningDHV

Naast duurzaamheid en circulariteit spelen ook diversiteit en inclusiviteit een belangrijke rol bij de opdracht. Alliander, Royal HaskoningDHV, Heyday en NSecure bieden in de samenwerking nadrukkelijk plaats aan een brede doelgroep medewerkers, waarbij duurzame inzetbaarheid en gelijke kansen voor iedereen centraal staan.

Deel dit artikel

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Royal HaskoningDHV

Royal HaskoningDHV is al meer dan 135 jaar toonaangevend als ingenieursbureau, in advies en projectmanagement. Met onze expertise, partnerships en innovaties dragen we bij aan een betere samenleving en maken we de levens van grote groepen mensen wereldwijd gemakkelijker, gezonder…