Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Renovatie

Stationspostgebouw Den Haag officieel opgeleverd

Bron: www.unica.nl 9 juni, 07:00
Stationspostgebouw Den Haag officieel opgeleverd
Beeld: Unica

LIFE en SENS hebben op maandag 31 mei het Stationspostgebouw in het HS Kwartier in Den Haag opgeleverd aan huurder PostNL en koper Perial Asset Management. Het imposante monumentale gebouw is in de afgelopen 18 maanden ingrijpend verbouwd door bouwcombinatie JP Van Eesteren – BESIX en Unica. Het Stationspostgebouw biedt vanaf 1 juli 2021 langjarig kantoorruimte aan huurders PostNL en StationPostOffices.

Hoogstedelijk werken direct naast station Hollands Spoor

Het Stationspostgebouw is ontworpen in 1939 door rijksbouwmeester G.C. Bremer en werd onder architectuur van KCAP Architects & Planners getransformeerd tot een state of the art hoofdkantoor met een omvang van circa 25.000 m2 VVO. Een plek waar mensen werken, maar vooral elkaar kunnen ontmoeten en inspireren.

Gert Jan Smit, partner SENS real estate, bevestigt: “Met deze duurzame transformatie krijgt een prachtig rijksmonumentaal pand een nieuw leven. PostNL komt tien jaar nadat het Stationspostgebouw verruild werd voor een ander kantoor, nu weer thuis.” Naast het PostNL hoofdkantoor vormt het co-working concept StationPostOffices een belangrijke schakel voor verbinding en ontmoeting met kantoorruimte op maat inclusief vergader- en flexwerkplekken.

Duurzame transformatie

Omdat Unica al in een vroeg stadium is aangesloten bij het Haagse herontwikkelingsproject heeft de technisch dienstverlener een prominente rol in het project bekleed. Behalve het ontwerp, heeft Unica ook voor de realisatie van alle technische installaties om het pand comfortabel en duurzaam te maken gezorgd. Zo zijn er o.a. WKO-, luchtbehandelings- en elektronische installaties gerealiseerd in het Stationspostgebouw. Ook de brandbeveiligingsinstallaties zijn onderdeel van de opdracht die Unica heeft ingevuld.

John Voogt, directeur Unica Building Projects, regio Zuidwest kijkt dan ook tevreden terug op de herontwikkeling: “Unica is trots en dankbaar dat zij met haar technologische oplossingen heeft mogen bijdragen aan de duurzame transformatie van dit prachtige rijks monumentaal pand.”

Deel dit artikel

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Unica

Unica is met een netwerk van bedrijven en meer dan 3.000 medewerkers een van de grootste technisch dienstverleners van Nederland. De bedrijven in het netwerk opereren zelfstandig, maar werken tegelijkertijd nauw samen om klanten integrale oplossingen te kunnen bieden. Samen…