Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Wet- en regelgeving

De RI&E is uitgebreid met maatregelen tegen corona en andere virussen

Bron: www.technieknederland.nl 30-06-2021, 09:56
De RI&E is uitgebreid met maatregelen tegen corona en andere virussen
Beeld: Techniek Nederland

De Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) voor onze sector is uitgebreid met een corona-module. Maakt u gebruik van de nieuwe module, dan voldoet u aan de wet. Nog veel belangrijker: door de module toe te passen creëert u een gezonde en veilige werkplek voor uw werknemers en uzelf.

Rekening houden met een nieuwe besmettingsgolf

Virologen waarschuwen dat de coronapandemie nog niet afgelopen is. Jaap van Dissel van het RIVM denkt dat het goed mogelijk is dat varianten van het virus dit najaar zullen zorgen voor een nieuwe golf aan besmettingen. Het is dus belangrijk om het risico op besmettingen zo klein mogelijk te houden. Dat is goed voor de veiligheid van uw medewerkers en voor de continuïteit van uw bedrijf.

Risico’s inventariseren

De risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) helpt u om de risico’s in kaart te brengen die een bedreiging vormen voor gezond en veilig werken. Vervolgens neemt u maatregelen om de risico’s te beperken. Daar horen nu dus ook risico’s op virusbesmetting bij. Gebruik van de RI&E is niet vrijblijvend. Volgens de Arbowet bent u verplicht om een risico-inventarisatie en -evaluatie uit te voeren.

Ga aan de slag met het invullen van de corona-aanvulling in de RI&E op de website van ArboTechniek.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Techniek Nederland

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste…