Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Energie

Lancering standaardwerk ‘Zó werkt energie in Nederland’

Bron: www.technieknederland.nl 01-07-2021, 07:00
Lancering standaardwerk ‘Zó werkt energie in Nederland’
Beeld: Techniek Nederland

Op 29 juni 2021 is het standaardwerk Zó werkt energie in Nederland gepubliceerd. Energie is komende jaren een maatschappelijk vraagstuk van formaat. We bewegen naar een andere energievoorziening. Het boek geeft inzicht in de werking van ons energiesysteem met heldere visualisaties, overzichtelijke schema’s en bondige teksten. Het complexe energiesysteem in Nederland teruggebracht tot de kern. Een aanrader voor professionals die in en rondom de wereld van energie in Nederland (gaan) werken.

Uniek en toegankelijk standaardwerk

Zó werkt energie in Nederland  beschrijft op toegankelijke wijze de werking van het Nederlandse energiesysteem en is in opzet een standaardwerk voor iedereen die iets met de energiesector te maken heeft. Het boek is voortgekomen uit een brede coalitie van 21 partijen uit het energiesysteem, waaronder Techniek Nederland. Deze partijen, publieke en private organisaties, delen de overtuiging dat goede gesprekken en beslissingen over energie beginnen bij een helder inzicht in de werking van het energiesysteem. De partners hebben een actieve rol gespeeld in de samenstelling van het boek o.a. door hun kennis te delen. Informatie in de publicatie is getoetst in denksessies door vele experts, zowel vanuit partnerorganisaties als van daarbuiten. Tientallen visualisaties, schema’s en korte teksten lichten stapsgewijs de onderdelen van het systeem uit.

Voor wie is Zó werkt energie in Nederland?

Zó werkt energie in Nederland is er voor iedereen die goed geïnformeerd aan de slag wil met energie. Het is gemaakt voor allerlei professionals die in vele mogelijke rollen betrokken zijn bij het energiesysteem zoals installateurs en bouwers. Of voor een beleidsmedewerker bij een gemeente of waterschap of een mkb’er die zelf producten en diensten ontwikkelt voor de energietransitie. Ook voor een bestuurder bij een woningcorporatie die aan de slag gaat met verduurzaming of een raadslid met energietransitie in de portefeuille is deze publicatie handig.

Van energiestromen tot klimaatbeleid

In vijf hoofdstukken die elk een eigen perspectief op het energiesysteem beschrijven, geeft Zó werkt energie in Nederland antwoorden op tientallen vragen over het energiesysteem. Van de fysieke energiestromen in de kern van het energiesysteem tot de inrichting van dit systeem, de eisen die we eraan stellen en het debat dat we erover voeren, alles wordt helder uiteengezet. Bovendien behandelt het klimaat- en energiebeleid, van internationaal tot decentraal, en komen de energiemarkten aan bod van elektriciteit, gas, warmte en brandstoffen, inclusief hun wettelijke basis. Tot slot beschrijft het de financieel-economische kant van het energiesysteem. Het boek biedt zo toegang tot betrouwbare, eenduidige en begrijpelijke informatie die de basis vormt voor goede gesprekken en beslissingen over energie.

Meer over deze onderwerpen

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Techniek Nederland

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste…