Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Utiliteitsbouw

Zorgspectrum Het Zand tekent voor nieuwbouw Het Wooldhuis

Bron: www.unica.nl 06-07-2021, 07:00
Zorgspectrum Het Zand tekent voor nieuwbouw Het Wooldhuis
Beeld: Unica

Vorige week heeft Janine Noordhuis, Raad van Bestuur van Zorgspectrum Het Zand, de contracten getekend voor de nieuwbouw van locatie Het Wooldhuis in Heino. De aannemer is Dons en Troost en de technische installaties worden verzorgd door Unica. Peter van Heerde van PentaRho begeleidt het proces. Het is de bedoeling dat de nieuwbouw eind 2023 gereed is.

Stand van zaken

De afgelopen maanden is er hard gewerkt om het terrein klaar te maken voor de bouw. Eén vleugel van het pand is gesloopt. De cliënten die hierin woonden, zijn verhuisd naar andere afdelingen. Voor een aantal voorzieningen zoals spoelkeuken, koel- en vriescel en linnenkamer is aan de voorzijde van het gebouw een extra faciliteit gecreëerd. De rest van het huidige gebouw wordt pas gesloopt aan het einde van het traject, zodat cliënten maar een keer hoeven te verhuizen. Momenteel legt men de laatste hand aan het inrichten van het bouwterrein voor de nieuwbouw.

Bouwen voor verpleeghuiszorg

“Wij bouwen voor verpleeghuiszorg”, vertelt Janine Noordhuis, Raad van Bestuur. “Deze cliënten hebben een zwaardere vorm van zorg nodig. Dat vraagt om een gebouw dat daarvoor is ingericht. Bij alles wat wij doen, blijft onze prioriteit het bieden van de best mogelijke zorg en het welzijn van onze cliënten. Zo denken onze cliëntenraad, zorgprofessionals en behandelaren mee over de inrichting van het gebouw, de tuin en de verhuizing.”

Klus klaren

Door het ondertekenen van de aannemerscontracten is nu duidelijk met wie Het Zand de klus gaat klaren. Marcel Dons van aannemersbedrijf Dons en Troost: “Wij gaan voor een positieve en duurzame samenwerking met Zorgspectrum Het Zand”. Ook Henk Knevelbaard, regiodirecteur bij Unica Building Projects, hecht aan een goede samenwerking: “Het credo van Unica is ‘Samen maken wij de toekomst’ en samen met Het Zand en haar bouwpartners maken we er een mooi project van!”

Janine Noordhuis: “Ik heb er alle vertrouwen in dat wij met deze partijen een toekomstbestendig en duurzaam gebouw gaan realiseren. Een centrale plek in Heino waar het goed wonen en fijn werken is en iedereen zich thuis voelt.”

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Unica

Unica is met een netwerk van bedrijven en meer dan 3.000 medewerkers een van de grootste technisch dienstverleners van Nederland. De bedrijven in het netwerk opereren zelfstandig, maar werken tegelijkertijd nauw samen om klanten integrale oplossingen te kunnen bieden. Samen…