Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Renovatie

Bouwcombinatie MedicomZes – HOMIJ tekent aannemingsovereenkomst voor renovatie voormalig Slotervaartziekenhuis

Bron: www.homij.nl 09-07-2021, 07:00
Bouwcombinatie MedicomZes – HOMIJ tekent aannemingsovereenkomst voor renovatie voormalig Slotervaartziekenhuis
Beeld: Milan Hofmans via Homij

Over het project

Het project betreft de grootschalige renovatie van het zogenaamde kruisgebouw, de tweede fase van het totale project. Fase één is met het recentelijk geopende Gezondheidscentrum afgerond. Het kruisgebouw telt 11 bouwlagen met elk 4 vleugels en heeft een oppervlakte van totaal ca. 44.000 m2 BVO.

Het gebouw uit de zeventiger jaren is sterk verouderd. Behalve het constructieve casco, dat blijft staan, worden alle bouwkundige onderdelen en installaties volledig vernieuwd. De werkzaamheden starten in augustus en zijn eind 2022 gereed.
Na de renovatie is het getransformeerde gebouw energiezuinig en weer helemaal toekomstbestendig. Het Slotervaart Centrum voor Zorg biedt straks onderdak aan diverse ‘cure en care’ functies. De renovatie vindt plaats in een operationeel gebouw, waarin de huidige huurders kunnen blijven werken.

Ondertekening aannemingsovereenkomst

Na een bouwteamfase van circa een half jaar, waarin de bouwcombinatie samen met adviseurs en opdrachtgever het ontwerp nader hebben uitgewerkt, vond op 7 juli de ondertekening plaats van de aannemingsovereenkomst tussen Centrum voor Zorg (een Zadelhoff onderneming) en bouwcombinatie MedicomZes – HOMIJ Technische Installaties (beide VolkerWessels ondernemingen). Betrokken adviseurs in het bouwteam zijn Dev_real estate, Inbo Architecten, Bouwadviesbureau Strackee, Adviesbureau DWA, Altavilla en Basalt Bouwadvies.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

HOMIJ Technische Installaties

De activiteiten van HOMIJ Technische installaties B.V. zijn onderverdeeld in Projecten (nieuwbouw en renovatie) en Beheer & Onderhoud. Elke vestiging biedt het complete pakket van diensten en services. Dat betekent voor u: één loket voor zowel ontwerp, bouw als beheer. Vestiging…