Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Personeel

Hoe het tekort aan technisch personeel de energietransitie in de weg zit.

Bron: www.bnr.nl 13-07-2021, 07:00
Hoe het tekort aan technisch personeel de energietransitie in de weg zit.
Beeld: BNR

Nederland kampt met een tekort aan technisch personeel, een probleem wat bijzonder actueel is bij de landelijke netbeheerders. Daardoor komen ook de klimaatdoelen in het gedrang, blijkt uit de podcast van BNR.

Hoe het tekort aan technisch personeel de energietransitie in de weg zitVan elektro-techneuten tot vakmensen om zonnepanelen aan te leggen. Het tekort aan technisch personeel laat zich steeds harder voelen. Met name in het beroepsonderwijs kiezen nog steeds erg weinig jongeren voor een technische opleiding. In deze aflevering van Transition Talk gaan we dieper in op de verschillende oorzaken van dit probleem en kijken we naar de (in)directe gevolgen.

Daarnaast zoomen we in op innovatieve oplossingen en best practices. De sector aantrekkelijker maken als werkgever, het aantrekken en opleiden van vrouwen voor technische functies en de inzet van buitenlandse technici, om maar eens wat voorbeelden te noemen. Te gast zijn Marlies Visser, zij is Chief Operating Officer van Alliander, Beatrice Boots, de directeur van Platform Talent voor Technologie, en Henk Bijl, Managing Director Accenture Resources.

Meer over deze onderwerpen

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

BNR

BNR Nieuwsradio houdt ondernemend Nederland 24 uur per dag op de hoogte van al het nieuws.