Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Opleiding

Scholen en bedrijfsleven krijgen 1,3 miljoen voor versterken techniekonderwijs

Bron: www.dedrontenaar.nl 13-07-2021, 07:00
Scholen en bedrijfsleven krijgen 1,3 miljoen voor versterken techniekonderwijs
Beeld: De Drontenaar

Scholen en het bedrijfsleven slaan de handen ineen om het techniekonderwijs in de regio Dronten te versterken middels het project Sterk Techniekonderwijs (STO). Het ministerie van onderwijs voor 1,3 miljoen euro beschikbaar.

De diverse partners ondertekenden deze week een overeenkomst. voor een ‘structurele techniekketen van basisschool tot MBO’. Ze willen samen voldoen aan de groeiende vraag naar goed geschoold technisch personeel, onder meer in nieuwe technologie.

Almere College

Susan Zandbergen van het Almere College: „Het biedt het bedrijfsleven en het onderwijs kansen om het techniekonderwijs verder te versterken.” Wethouder Peter van Bergen: „Door deze samenwerking zetten we ons in om ook in onze regio voldoende goed gekwalificeerd technisch personeel op te leiden zodat we ook op de arbeidsmarkt in de toekomst mee blijven doen”.

Binnenkort beoordeelt de landelijke commissie Sterk Techniek Onderwijs de ingediende plannen van de regio. Met ingang van het nieuwe schooljaar starten de eerste activiteiten in het kader van het STO Dronten.

Meer over deze onderwerpen

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

De Drontenaar

De Drontenaar.nl houdt u elke dag op de hoogte van het laatste nieuws uit Dronten.