Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Breman Woningbeheer Noordwest werkt aan verduurzamingsproject Hoofdenburg

Bron: www.breman.nl 14-07-2021, 10:19
Breman Woningbeheer Noordwest werkt aan verduurzamingsproject Hoofdenburg
Beeld: Breman

Eén van de opdrachtgevers van Breman in het Noordwesten is woningcorporatie Eigenhaard. Ook zij zijn op zoek naar mogelijkheden om te verduurzamen. Samen met Vaillant is Breman Woningbeheer Noordwest daarom op zoek gegaan naar woningen waar ze een verduurzamingsproject konden opstarten. Aan de Hoofdenburg in Ouderkerk a/d Amstel kwamen ze hier de perfecte woningen tegen.

Verschillende opties

Samen met Vaillant is Breman de opnames gestart en hebben verschillende verduurzamingsmogelijkheden tegen elkaar afgewogen. Van een collectief systeem tot een individuele optie. Er is gekozen voor individueel per appartement, door middel van een hybride warmtepomp. Het bestaande systeem kan hier prima op aangesloten worden, omdat de nieuwste warmtepomp van Vaillant wel 60 graden kan halen. Daarnaast is Wocozon aangehaakt door Eigenhaard, om ook zonnepanelen te plaatsen. Hierdoor kon er nog meer energie bespaard worden.

Bewoners meekrijgen

Een nieuwe wetgeving over de installatie en het geluid van de warmtepomp gooide helaas wat roet in het eten. De monteurs van Breman moesten dus op zoek naar geluidswanden en andere oplossingen. Uiteindelijk is de wetgeving uitgesteld en heeft de installateur binnen de gestelde termijn nog warmtepompen kunnen plaatsen. Waar er eerst nog veel twijfels waren bij de bewoners, draaiden ze helemaal bij toen Breman eenmaal aan de gang was. Door de positieve berichten van de deelnemende bewoners, meldden de andere bewoners zich spontaan ook aan om mee te doen. Tot nu toe zijn er geen storingen geweest, ook niet toen het afgelopen winter flink vroor. Daarmee kan Breman zeggen dat dit project zeker geslaagd is.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Breman Installatiegroep

De Breman Installatiegroep is een landelijk werkende groep van 36 gespecialiseerde installatiebedrijven. Wij werken zowel voor particulieren als voor de zakelijke markt.
Breman is een belangrijke speler in de service- en onderhoudsmarkt voor woningen. Daarnaast zijn de bedrijven gespecialiseerd…