Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Renovatie

Verbeteren binnenklimaat gymnasium Leeuwarden

Bron: www.homij.nl 15-07-2021, 11:46
Verbeteren binnenklimaat gymnasium Leeuwarden
Beeld: Homij

Vandaag is HOMIJ gestart met het verbeteren van het binnenklimaat voor het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé in Leeuwarden. Tegelijkertijd ligt bij dit project de nadruk op het verbeteren van de energieprestatie.

Na een aanbestedingstraject begin 2021 is deze opdracht door CVO Noord- en West-Fryslân gegund aan HOMIJ Technische Installaties. In de tussentijd is het voorlopig ontwerp uitgewerkt naar een uitvoeringsgereed ontwerp. Ook zijn de voorbereidingen getroffen en is een gedetailleerde planning gemaakt om deze werkzaamheden in de zomerperiode te volbrengen.

Het gebouw van Gymnasium Beyers Naudé bestaat uit drie delen met bouwjaren tussen 1922, 1995 en 2005. In het gebouw voldoet de luchtkwaliteit niet, grotendeels wordt geventileerd met te openen ramen.

Om het binnenklimaat te verbeteren (cf. Frisse Scholen B) worden twee luchtbehandelingskasten geplaatst, uiteraard incl. luchtkanalen en roosters. Tot de scope van het werk behoren ook de regelinstallatie, data-installatie, (led)verlichtingsinstallatie en bijbehorende bouwkundige werkzaamheden. De bouwkundige werkzaamheden worden uitgevoerd door Visser & Smit Bouw.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

HOMIJ Technische Installaties

De activiteiten van HOMIJ Technische installaties B.V. zijn onderverdeeld in Projecten (nieuwbouw en renovatie) en Beheer & Onderhoud. Elke vestiging biedt het complete pakket van diensten en services. Dat betekent voor u: één loket voor zowel ontwerp, bouw als beheer. Vestiging…