Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Energie

Agentschap Telecom meldt gevaar hacken energievoorzieningen

Bron: www.vandenbroek-oss.nl 16-07-2021, 07:00
Agentschap Telecom meldt gevaar hacken energievoorzieningen
Beeld: Van den Broek

Eerder was in consumentenprogramma’s al opgemerkt dat camera’s die gekoppeld zijn via het internet in meerdere situaties te hacken zijn.

Nu meldt het Agentschap Telecom dat de energievoorziening van hele regio’s gevaar loopt door mogelijke hacks van zonne-energiesystemen en auto-laadpalen welke via internet verbonden zijn.

Voor Van den Broek is dat geen nieuws. Zij focussen zich op de goede werking van bijvoorbeeld camera’s, zonne-energiesystemen en auto-laadpalen. Én de veilige werking. Voor de installateur betekent veilig dat zowel elektrotechnisch als digitaal het systeem waterdicht is.

In de toekomst zullen steeds meer componenten onderling verbonden worden en gebruik maken van internet-technologie. Van den Broek is dagelijks bezig met die ontwikkeling om hun klanten meer comfort en gebruiksgemak te bieden.

Meer over deze onderwerpen

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Van den Broek

Meer comfort en veiligheid, minder kosten
Van den Broek ziet dat gebouw-gebonden systemen in de toekomst steeds meer geïntegreerd worden. Door koppeling van afzonderlijke installaties kunnen comfort, veiligheid en kostenbesparingen op een hoger niveau komen.
Eén aanspreekpunt