Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Personeel

Samenwerking Hoppenbrouwers en IKBINDR

Bron: www.hoppenbrouwerstechniek.nl 20-07-2021, 07:00
Samenwerking Hoppenbrouwers en IKBINDR
Beeld: Hoppenbrouwers

Löwik Installatiegroep gaat samenwerking met IKBINDR aan

Onlangs ondertekende Löwik Installatiegroep (recent overgenomen door Hoppenbrouwers Techniek) het IKBINDRschap: een lidmaatschap waarmee werkgevers bijdragen aan een positieve leercultuur en scholing van medewerkers tot MBO4 niveau. De installateur heeft daarmee de intentie om een bijdrage te leveren aan de uitdagingen van tekorten op de arbeidsmarkt in regio Twente. Door middel van deze samenwerking zijn zij één van de werkgevers die zich actief inzet om scholing en ontwikkeling van werknemers in hun vakgebied mogelijk te maken, met als doel: een arbeidsfitte regio.

Zowel Löwik Installatiegroep als Hoppenbrouwers Techniek hebben opleiden en ontwikkelen hoog in het vaandel staan. Al jaren zet Hoppenbrouwers zich in voor de ontwikkeling en goede begeleiding van medewerkers, waaronder ook stagiaires, bbl-leerlingen en duale studenten. De installateur is door SBB bekroond tot erkend leerbedrijf. Door middel van de samenwerking met IKBINDR tonen ze aan dat ze niet alleen de groei en opleiding van huidig personeel hoog op de agenda hebben staan, maar ook dat ze een actieve bijdrage willen leveren aan het behouden van talent en vakmanschap in de regio Twente. Wanneer een werknemer zich wil laten her- bij- of omscholen, dan wordt 50% gefinancierd door het Twents Fonds Voor Vakmanschap. De overige 50% aan scholingskosten voor opleidingen, trainingen en/of cursussen worden door Hoppenbrouwers betaald.

IKBINDR door Twents Fonds Voor Vakmanschap

De arbeidsmarkt verandert in hoog tempo en het behouden van een vitale Twentse economie is van groot belang. Het Twents Fonds Voor Vakmanschap richtte daarom in 2019 IKBINDR op: het IKBINDRschap is een lidmaatschap waarmee werkgevers bijdragen aan een positieve leercultuur en scholing van mensen op MBO niveau. Het fonds wil, in samenwerking met de aangesloten bedrijven, de uitdagingen van tekorten op de arbeidsmarkt bestrijden. Het motto van IKBINDR is ‘een Leven Lang Ontwikkelen’. Personeel wordt goed opgeleid en blijft bij op het gebied van nieuwe ontwikkelingen, de doorstroom wordt gestimuleerd en een betere aansluiting tussen onderwijs en de arbeidsmarkt wordt gerealiseerd.

Opleiden staat hoog in het vaandel

Sinds afgelopen jaar is Hoppenbrouwers Techniek Almelo lid van IKBINDR. Hiermee dragen zij als werkgevers bij  aan een positieve leercultuur en scholing van medewerkers. Hoppenbrouwers heeft de intentie om een bijdrage te leveren aan de uitdagingen van tekorten op de arbeidsmarkt in regio Twente. Door middel van deze samenwerking is Hoppenbrouwers Techniek Almelo één van de werkgevers die zich actief inzet om scholing en ontwikkeling van werknemers in hun vakgebied mogelijk te maken, met als doel: een arbeidsfitte regio. Lees hier de blogs van Peter (vestigingsdirecteur) en Jacco (monteur) over hun passie voor techniek en waarom zij-instromers zo belangrijk zijn voor Hoppenbrouwers Techniek.

Aansluiting bij Hoppenbrouwers Techniek

Löwik Installatiegroep maakte begin oktober jl. bekend zich aan te hebben gesloten bij Hoppenbrouwers Techniek. Löwik Installatiegroep, met één vestiging in Almelo en één in Oldenzaal, is daarmee de veertiende en vijftiende vestiging. De samenwerking tussen Löwik en IKBINDR wordt ook na de aansluiting bij Hoppenbrouwers volledig benut. Hoppenbrouwers wil in vijf jaar tijd groeien naar 2500 medewerkers verspreid over 25 vestigingen in heel Nederland. Om dit te kunnen bereiken met goed gekwalificeerd personeel, investeren ze in én stimuleren ze (door)groei van huidige en nieuwe medewerkers.

Groeien doe je samen, ook in deze tijd

Hoppenbrouwers vindt het belangrijk om juist nu in Coronatijd te blijven investeren in hun leerlingen en opleidingen. Zo wordt voorkomen dat kennis en ontwikkeling stagneert. Ellen Vermeer, directeur Personeelszaken: “Groeien doe je samen. Wij willen in goede en slechte tijden jeugd en ervaren mensen aannemen die zich kunnen ontwikkelen. Dit zorgt voor een gezonde doorstroming van de medewerkers. Als bedrijf zijnde hebben we een grote droom, een overkoepelend doel. Daarbinnen krijg je als medewerker alle ruimte om zelf te dromen en te groeien. Zo werk je zelf aan je eigen werkplezier!” Het motto ‘een leven lang leren en ontwikkelen’ benadrukt de leercultuur van Hoppenbrouwers en toont tevens de overeenkomsten in missie en visie tussen Hoppenbrouwers Techniek, Löwik Installatiegroep en IKBINDR.

Meer over deze onderwerpen

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Hoppenbrouwers Techniek

Hoppenbrouwers Techniek is in ruim 100 jaar uitgegroeid van eenmanszaak in elektrotechnische werken in Brabant (1918) naar een technisch dienstverlener die werkzaam is in acht verschillende disciplines.