Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Ballast Nedam versnelt digitalisering door samenwerking DEC

Bron: www.ballast-nedam.nl 21-07-2021, 08:52
Ballast Nedam versnelt digitalisering door samenwerking DEC
Beeld: Ballast Nedam

Ballast Nedam is één van de initiatiefnemers van de Digital Engineering Community (DEC): een ontmoetingsplaats voor bouw- en infra waarbinnen ze de digitalisering verder kunnen versnellen. Ballast Nedam gelooft sterk in de toegevoegde waarde van deze samenwerking. De ontwikkeling gaat hard: op dit moment worden de eerste applicaties ontwikkeld en staat de nieuwe website online.

De DEC is een initiatief vanuit Ballast Nedam, BAM Infra Nederland en Heijmans. Sinds kort zijn Boskalis Nederland, Dura Vermeer, Mobilis, Van Oord, VIKTOR en VolkerWessels hier ook onderdeel van. Binnen deze open community ontwikkelen verschillende partijen applicaties waarbij standaard handelingen worden geautomatiseerd. Door de samenwerking en het bundelen van kennis vindt Ballast Nedam samen in één keer het wiel uit, is financiering van het (engineerings)proces eenvoudiger en bieden ze gedragen oplossingen van hoge kwaliteit.

Eerste applicaties

In totaal staan er 23 applicaties op de planning. De eerste vier daarvan worden op dit moment ontwikkeld. Dit zijn applicaties voor grondlichamen, paalfundaties, asfalt en GWW modules. Vertrouwen staat centraal en elk bedrijf staat vrij om wel of niet mee te doen met een ontwikkeling. De manier van meedoen kan bestaan uit het leveren van bruikbare bestaande code, het beschikbaar stellen van een ervaren programmeur of door financieel bij te dragen. Uitbreiding van de DEC met andere bedrijven ligt voor de hand.

“Technici weten dat zettingsberekeningen niet concurrentiegevoelig zijn en dat we allemaal iets hebben aan een app die het sneller kan én meer rekenkracht heeft”, ziet Paulus Eckhardt, Director Digital Transformation & Innovation bij Ballast Nedam. “Samenwerken scheelt tijd en geld. En op deze manier hebben we de specialisten van alle DEC-bedrijven bij elkaar.”

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Ballast Nedam N.V.

Ballast Nedam heeft een leidende positie in de bouw en infrastructuur. Onze onderneming is met integrale projecten voor bedrijven, overheden en woonconsumenten vooral in Nederland actief op de gebieden mobiliteit, wonen, werken, recreatie en energie. Internationaal is Ballast Nedam actief…