Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Sprinklerinstallatie restaurant MSD Haarlem

Bron: www.hamer.net 16-08-2021, 10:46
Sprinklerinstallatie restaurant MSD Haarlem
Beeld: Hamer

MSD is het grootste en meest veelzijdige geneesmiddelenproducent van Nederland. Vanuit Haarlem distribueert MSD (verpakkingen van) geneesmiddelen en vaccins naar meer dan 140 landen. Eind 2020 is Hamer bij MSD Haarlem begonnen met het vervangen van de bestaande sprinklerinstallatie in het bedrijfsrestaurant. De installatie is vervangen i.v.m. de vernieuwing van het restaurant.

Tijdens dit project heeft de installateur de complete sprinklerinstallatie vernieuwd. De oude installatie bleef tijdens het vervangen werkzaam. Alleen tijdens twee overkoppel momenten is de oude sprinklerinstallatie kort uitgeschakeld.

Om de sprinklers zo min mogelijk te laten opvallen is er gebruik gemaakt van concealed sprinklers. Dit wil zeggen dat ze verborgen worden gemonteerd achter een afdekplaat. Wanneer de sprinkler geactiveerd wordt, valt de afdekplaat weg en komt de sprinklerkop tevoorschijn zodat de brand bestreden kan worden.

Naast de sprinklerinstallatie voert Hamer ook andere werkzaamheden uit voor deze opdrachtgever. Zo is de installateur betrokken bij de nieuwbouw van de productielijnen V10 t/m V12, lab 650 en andere interne verbouwingen. Hamer heeft ook voor de nieuwbouw de complete HVAC-installatie geplaatst.

De looptijd van dit project was 15 weken.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Hamer Installatietechniek B.V.

Hamer is een familiebedrijf en bestaat sinds 1938. Wij zijn totaalaanbieder in de utiliteit, industrie, automotive, brandstofvoorziening en de chemische en voedingsindustrie. We zijn gevestigd in Nederland en België en hebben ruim 400 medewerkers. Onze kernactiviteit is techniek: technische installaties…