Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Circulair

Circulariteit en duurzaam materiaalgebruik in je gebouw

Bron: www.w4y.nl 17-08-2021, 07:00
Circulariteit en duurzaam materiaalgebruik in je gebouw
Beeld: W4Y

Circulariteit en duurzaam materiaalgebruik worden steeds belangrijker bij verduurzaming van vastgoed, gebouwen, gebruik en de bebouwde omgeving. Binnen BREEAM werkt men aan een internationale framework voor circulaire bestaande gebouwen. Dit is richtinggevend voor het denken over circulariteit en wordt waarschijnlijk opgenomen in toekomstige versies van BREEAM.

Als koploper in Nederland in BREEAM-certificeringen volgt W4Y de ontwikkelingen nauwkeurig. Om circulariteit en de circulaire potentie van bouwwerken meetbaar te maken, gebruikt W4Y de Building Circularity Index (BCI). Losmaakbaarheid en materiaalgebruik staan daarbij centraal. Chantal van der Meulen en Jan Roersen hebben hiervoor de speciale opleiding gevolgd en helpen u graag verder.

BCI Gebouw geeft inzicht door verschillende erkende meetmethoden voor milieu-impact en circulariteit samen te brengen in één integrale tool. Ook handig bij Mia en Vamil berekeningen.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

W4Y

W4Y is een deskundig en onafhankelijk adviesbureau op het gebied van gebouwgebonden installaties en duurzaamheid. We zijn een hechte groep professionals. Vanuit onze vestiging in Harderwijk werken we aan projecten in heel Nederland.

Onze werkwijze

We geloven niet in ‘inzet voor…