Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Woningbouw

Urban Insight College

Bron: www.sweco.nl 30-08-2021, 09:07
Urban Insight College
Beeld: Sweco

Woningen bouwen in de laaggelegen polders in de Randstad – wel of niet aan beginnen?

Het is een veelbesproken onderwerp: het grote tekort aan woningen in de Randstad. Je ontkomt er niet aan in het nieuws of je ervaart het mogelijk zelf. Het vinden van een woning is schaars goed.

Steeds vaker wordt het gesprek gevoerd over verschillende ontwikkelingen die om ruimte vragen. Niet alleen woningbouw, ook de energietransitie of natuurontwikkelingen vragen om ruimte. Waar het gesprek nog veel te weinig over gaat, is of het bouwen van woningen in poldergebieden wel slim is. De zeespiegel stijgt, extreme regenval vraagt om extra waterberging en veengronden van klinken op den duur in, met verzakking en instabiliteit tot gevolg.

Laat je inspireren

Tijdens het eerste Urban Insight College van 2021 vertelt Alex Hekman, Business Director Water bij Sweco, je meer over de randvoorwaarden voor het bouwen van woningen in laaggelegen polders. Wat houdt de woningbouwopgave in het poldergebied in? Waar moeten we rekening mee houden als we woningen bouwen in de polder en moeten we dit überhaupt wel willen? Wat kunnen we leren van ontwikkelingen in de praktijk?

In het kort

• Donderdag 16 september
• Van 11.00 tot 12.00 uur
• Te volgen via YouTube
• Stel al je vragen in de chat

De YouTube-link verschijnt een paar dagen voor aanvang op deze plek.

Heb je van te voren al een vraag? Stel het de sprekers voorafgaand aan het college door te reageren op deze mail of jouw vraag te sturen naar urban-insight@sweco.nl.

Urban Insight College

Urban Insight is het 10-jarige kennisprogramma van Sweco, gericht op de uitdagingen van de stad van de toekomst. Tijdens het Urban Insight College leggen ze de link tussen wetenschappelijk onderzoek en de praktijk. Dit doet Sweco in prikkelende open Colleges die toegankelijk zijn voor alle collega’s en klanten. Sweco daagt je uit om stil te staan bij de trends, ontwikkelingen en veranderingen op het gebied van slimme mobiliteit, energietransitie, klimaatadaptatie, digitalisering, circulaire economie en gezonde veilige stad.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Sweco

Bij Sweco geloven we in de combinatie van menselijke nieuwsgierigheid en de kunst van ontwerp en techniek. En houden ons dagelijks bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van onze toekomstige samenleving. Dit doen we op een unieke manier. Met een…