Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Opleiding

Subsidieregeling omscholing naar kansrijke beroepen in de techniek en ICT

Bron: www.technieknederland.nl 01-09-2021, 07:00
Subsidieregeling omscholing naar kansrijke beroepen in de techniek en ICT
Beeld: Techniek Nederland

Krijgt u een zij-instromer in dienst en wilt u deze laten omscholen naar een beroep in de techniek of ICT? Als werkgever kunt u aanspraak maken op financiële ondersteuning van de nieuwe Omscholingsregeling.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat stelt een bedrag van 3.750,- euro beschikbaar per om te scholen medewerker (max. 6 omscholingstrajecten per werkgever). Er is ruimte voor financiering van in totaal 9.233 omscholingstrajecten.

Een verschuiving naar kansrijke beroepen in de techniek  en ICT is van groot belang door de huidige verschil tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Daarnaast is het oplossen van de krapte in deze beroepsklassen ook noodzakelijk voor maatschappelijke uitdagingen zoals de klimaat- en energietransitie, het woningtekort en de digitalisering. Ook biedt het een duurzaam perspectief op de arbeidsmarkt.

Voorwaarden

Bedrijven en instellingen die een omscholingstraject aanbieden, moeten voldoen aan een aantal voorwaarden.

Aanvragen

U kunt de subsidie aanvragen vanaf 1 september, 9:00 uur tot en met 1 december 2021, 17:00 uur. Let op: aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.

Kijk voor meer informatie op Subsidieregeling omscholing aanvragen | RVO.nl | Rijksdienst.

Meer over deze onderwerpen

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Techniek Nederland

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste…