Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Verduurzaming

Een betere (onderwijs)omgeving dankzij Light for Climate

Bron: www.spie-nl.com 03-09-2021, 09:37
Een betere (onderwijs)omgeving dankzij Light for Climate
Beeld: SPIE

Terug naar 2019. Scholierenstakingen en massale demonstraties van scholieren en studenten om aandacht te eisen voor wat zij de klimaatcrisis noemen. In hun ogen een crisis waar politici en bestuurders van scholen te weinig aandacht voor hebben. De oproep was breed, maar ook zeker gericht aan de onderwijsinstellingen zelf en wat hier gedaan kan worden.

Terug naar nu. Om de klimaatcrisis te keren moet in 2050 volgens de afspraken in het klimaatakkoord de energievoorziening bijna helemaal duurzaam en CO2 neutraal zijn. Onderwijsinstellingen zullen dus ook de benodigde stappen moeten zetten naar deze klimaatneutrale toekomst. Bovendien is het onderwijs dé plek om volgende generaties te leren over duurzaamheid en het belang hiervan in de toekomst.
Uit studies blijkt dat verlichting in klaslokalen en collegezalen impact heeft op het leerproces en op de concentratie en vitaliteit van leerlingen, maar ook op de algemene gezondheid en het welzijn van de leerlingen en leerkrachten. Het doel van de unieke samenwerking tussen GreenFox, SPIE en Econocom is om Nederlandse onderwijsinstellingen over te laten stappen op de duurzame LED-oplossing, waardoor een significante reductie van energieverbruik wordt gerealiseerd.

Klik hier voor de volledige brochure.

Meer over deze onderwerpen

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

SPIE Nederland B.V.

SPIE Nederland is een dochteronderneming van de SPIE Groep, dé onafhankelijke Europese leider in multitechnische dienstverlening op de gebieden van energie en communicatie. SPIE Nederland begeleidt haar klanten in het ontwerp, de uitvoering, de exploitatie en het onderhoud van netwerksystemen en…