Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Verduurzaming

Unica Fire Safety zet innovatieve producten en diensten in voor duurzamere installaties

Bron: www.unica.nl 03-09-2021, 09:35
Unica Fire Safety zet innovatieve producten en diensten in voor duurzamere installaties
Beeld: Unica

Duurzaamheid is een belangrijke pijler van Unica Fire Safety. Daarom is Unica continu op zoek naar innovatieve manieren om de integrale brandveiligheidsoplossingen nog verder te verduurzamen. Door onder andere het digitaliseren van de producten, het zelf ontwikkelen van nieuwe innovaties en de inzet van de gerenommeerde merken, zorgt Unica voor zowel verduurzaming als gebruiksgemak bij de klant.

Brandbeveiliging heeft als hoofddoel om een bedrijfspand en medewerkers tegen brand te beschermen. Naast veiligheid voor mensen en panden, draagt een goede brandbeveiliging in beginsel ook bij aan de duurzaamheid van een gebouw. De brandveiligheidsoplossingen zorgen ervoor dat een beginnende brand tijdig wordt gesignaleerd en zich niet verder kan uitbreiden. Hiermee wordt een grote hoeveelheid CO2 en schadelijke gassen voorkomen. De impact van brand wordt zo klein mogelijk gehouden, zodat het bedrijf tevens sneller weer operationeel is en zich kan focussen op de voortzetting van zijn primaire processen.

Innovaties

Bij Unica Fire Safety willen ze niet alleen bij een calamiteit een bijdrage leveren aan het milieu. Dit doen ze door bij elk component van de sprinklerinstallaties na te gaan hoe ze een verduurzamingsslag kunnen maken. Op basis van deze uitkomsten ontwikkelen ze nieuwe innovaties die de overstap helpen te maken naar duurzamere brandbeveiligingsinstallaties.

Duurzame manier van werken

Een duurzamere wereld begint bij jezelf. Unica kijkt daarom niet enkel en alleen naar de producten, maar tevens ook naar duurzamere manieren van werken. Materiaal efficiƫnt engineering, het beperken van afvalstromen op de bouw, efficiƫnte bouwplaats logistiek en het slim inplannen van servicemonteurs moeten zorgen voor de volgende stappen richting een algeheel duurzaam Unica Fire Safety. Unica realiseert zich dat de bedrijfsvoering impact heeft op het milieu en ook dat ze hier verantwoordelijkheid in moeten nemen. Ze zijn er nog niet, maar zetten elke dag stappen om de duurzaamheid van brandveiligheidsproducten- en diensten verder te verbeteren.

Heb je vragen over hoe Unica installaties verduurzaamt of wil je meer informatie ontvangen rondom dit thema? Neem vrijblijvend contact op Met Unica.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Unica

Unica is met een netwerk van bedrijven en meer dan 3.000 medewerkers een van de grootste technisch dienstverleners van Nederland. De bedrijven in het netwerk opereren zelfstandig, maar werken tegelijkertijd nauw samen om klanten integrale oplossingen te kunnen bieden. Samen…