Met de sticker ‘gecontroleerd 2022’ laat u zien dat u vakwerk levert en kwaliteit van uw werkzaamheden garandeert.

In de wettelijke certificeringsregeling voor bedrijven is vastgelegd dat de wettelijk certificeringsregeling in is gegaan per 1 oktober met een overgangstermijn van 1,5 jaar. Dat betekent dat per 1 april 2022 alleen nog vakbekwame installatiemonteurs werkzaamheden aan (gas)verbrandingsinstallaties mogen uitvoeren. De wettelijke CO-certificering heeft invloed op alle installatiebedrijven die werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties uitvoeren. Lees meer informatie over de certificering.

Het is mogelijk dat de overheid rond 1 april met een alternatief komt om zowel de herkenbaarheid van de certificering als het afmelden in één te waarborgen. Momenteel is hier geen zekerheid over, zodra Techniek Nederland op de hoogte gebracht wordt, zullen zij u hierover informeren. Tot 1 april 2022 kunt u sowieso van de Techniek Nederland sticker gebruik maken.

  • Aangezien de definitieve invoering en handhaving van de wet door de overheid wordt bepaald en het op dit moment nog niet duidelijk is op welke manier adviseert de brancheorganisatie u niet te veel stickers te bestellen.

Als de Sticker Gecontroleerd op een toestel is aangebracht, dan is deze geïnstalleerd en onderhouden volgens de tien controlepunten van Techniek Nederland. Het gaat hierbij niet alleen om de werking van het toestel zelf. Een vakbekwame installateur heeft de totale veiligheid van het toestel in de woning controleert en zich niet beperkt tot ‘het schoonmaken van het toestel’. Om koolmonoxidevergiftiging te voorkomen benadrukt Techniek Nederland dat voor gedegen aanleg en onderhoud van gastoestellen in woningen onderhouds- en controleaspecten moeten worden gevolgd. Deze tien punten zijn tevens een handige checklist voor de installateur.

Wilt u stickers waarop uw bedrijfsgegevens en logo zijn voorgedrukt? Bestel dan de gepersonaliseerde sticker via het *Publicatie Platform. U kunt er ook voor kiezen om handmatig uw bedrijfsgegevens in te vullen op de stickers, de ongepersonaliseerde stickers zijn te bestellen via de webshop.

*Om in te loggen op Publicatie Platform gebruikt u hetzelfde wachtwoord waarmee u inlogt op de site van Techniek Nederland.