Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Renovatie

Tijdelijke huisvesting Tweede Kamer gereed

08-09-2021, 07:00
Tijdelijke huisvesting Tweede Kamer gereed
Beeld: Valstar Simonis

De verbouwing van het voormalige ministeriegebouw aan de Bezuidenhoutseweg 67 in Den Haag tot tijdelijke huisvesting voor de Tweede Kamer der Staten-Generaal is gereed.

Valstar Simonis was onderdeel van een team, onder leiding van het Rijksvastgoedbedrijf en Strukton Worksphere, dat deze opdracht heeft gerealiseerd. Het ontwerp is van Zecc Architecten.

Met de ervaring en kennis van Valstar Simonis over technische installaties en met name het circulair bouwen daarmee, hebben zij meegewerkt aan deze bijzondere opdracht.

Vanwege noodzakelijk onderhoud kan er op het Binnenhof gedurende ruim 5 jaar niet gewerkt worden. Daarom was er een tijdelijk onderkomen nodig waar de Tweede Kamer veilig en ongestoord kan werken. Onder de opdracht vielen ook de voorzieningen om de toestroom van de vele bezoekers, zoals scholieren, dagjesmensen en gasten, goed en veilig op te vangen. De volgende voorzieningen zijn onder andere beschikbaar in het tijdelijk onderkomen: een nieuwe bezoekersentree, de Statenpassage (centrale hal), meerdere commissiezalen, een plenaire zaal met publieke tribune, een restaurant, kantoorruimtes en een multimediaruimte.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Valstar simonis

Valstar Simonis is al sinds 1948 een onafhankelijk Nederlands advies- en ingenieursbureau op het gebied van duurzaamheid, comfort en veiligheid in gebouwen. Met ons enthousiaste team van adviseurs en ingenieurs leveren wij vanuit vijf vestigingen in Nederland bij ieder project…