Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Maintenance House vormt facilitair fundament voor Hard Services van ASML

Bron: strukton.com 13 september, 07:00
Maintenance House vormt facilitair fundament voor Hard Services van ASML
Beeld: Strukton Worksphere

EQUANS, Heijmans, Strukton Worksphere en Antea Group zijn een duurzame samenwerking aangegaan met ASML voor het integrale onderhoud en beheer van de meeste Nederlandse faciliteiten van de chipmachinefabrikant. De samenwerking is voor 5 jaar met de mogelijkheid tot jaarlijkse verlenging. De partners vormen samen het Maintenance House, het gemeenschappelijke maintenance team van ASML.

Het Maintenance House bestaat uit drie Hard Services Providers (EQUANS, Heijmans en Strukton Worksphere) en een Tactical Maintenance Provider (Antea Group) die nauw samenwerken. Het doel van het Maintenance House is om samen de business continuïteit van ASML te waarborgen en een werkomgeving te creëren waarin medewerkers excelleren. Voor nu en in de toekomst. Dit wordt gewaarborgd via een multi-suppliermodel. Onder één dak werken meerdere leveranciers met een breed scala aan expertise samen in en aan de gebouwen en assets van ASML. Deze benadering creëert meer ruimte en gelegenheid voor de optimalisatie van de dienstverlening. Daarnaast zorgt het voor meer flexibiliteit door het vergroten van de schaalbaarheid en capaciteit van de services. Zo blijft ASML meebewegen en voorbereid op de wijzigingen en omvang van hun klant. Tot slot geeft dit multi-suppliermodel een impuls aan innovatie en (product)ontwikkeling, waarbij ze meerwaarde creëren door het delen van kennis en het gezamenlijk doorontwikkelen van oplossingen.

De productie van steeds geavanceerdere lithografiesystemen stelt uitdagende eisen aan de faciliteiten van ASML  Deze eisen komen enerzijds voort uit de productie van de lithografiesystemen en anderzijds vanuit de doelen die ASML heeft ten aanzien van duurzaamheid, bedrijfscontinuïteit en innovatie. Daarom is een bewezen ‘track-record’ ten aanzien van Asset Management een belangrijk selectiecriterium geweest.

Dankzij de kennis en ervaring van de geselecteerde partijen heeft ASML de overtuiging het assetmanagement van de ASML-faciliteiten naar Excellent Standards te brengen waarbij het integraal Asset Management ASML en het Maintenance House een leidend voorbeeld worden.

Over EQUANS

EQUANS is in Nederland marktleider in technische dienstverlening. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpt het bedrijf de utiliteit, de industrie en overheden. De experts bij EQUANS ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties. Altijd met de focus op optimalisatie. EQUANS helpt zo klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staat hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel. EQUANS is een separate entiteit van de ENGIE-groep. Wereldwijd zijn circa 74.000 medewerkers voor EQUANS actief in 17 landen. De jaaromzet bedraagt meer dan 12 miljard euro. In Nederland werken er circa 5.500 medewerkers en realiseert EQUANS een omzet van 1,1 miljard euro. EQUANS is de nieuwe naam van ENGIE Services Nederland.

Over Heijmans

Iedereen wil schone lucht, wonen in een fijne buurt, werken op een goede werkplek en veilig reizen van A naar B. Door te verbeteren, verduurzamen en verslimmen maakt Heijmans die gezonde leefomgeving. Jan Heijmans begon in 1923 als stratenmaker. Inmiddels is Heijmans een beursgenoteerde onderneming die activiteiten combineert in vastgoed, bouw & techniek en infra.

Over Antea Group

Antea Group is het thuis van 1500 trotse ingenieurs en adviseurs. Samen bouwen zij elke dag aan een veilige, gezonde en toekomstbestendige leefomgeving. Je vindt bij Antea de allerbeste vakspecialisten van Nederland, maar ook innovatieve oplossingen op het gebied van data, sensoring en IT. Hiermee dragen zij bij aan de ontwikkeling van gebouwen, infra, woonwijken of waterwerken. Maar ook aan vraagstukken rondom klimaatadaptatie, energietransitie en de vervangingsopgave. Van onderzoek tot ontwerp, van realisatie tot beheer: voor elke opgave brengen zij de juiste kennis aan tafel. Zij denken kritisch mee en altijd vanuit de mindset om samen voor het beste resultaat te gaan. Op deze manier anticiperen zij op de vragen van vandaag en de oplossingen voor morgen. Al bijna 70 jaar.

Deel dit artikel

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Strukton WorkSphere B.V.

Iedereen heeft recht op een comfortabele, veilige en bereikbare wereld, nu en in de toekomst. Daarvoor zet Strukton WorkSphere B.V. zich al meer dan 95 jaar in. Wij richten ons in eerste instantie op onderhoud en beheer, en passen daarvoor…