Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Utiliteitsbouw

Start uitvoeringsfase gebouw Neuron op de TU/E campus

Bron: www.royalhaskoningdhv.com 16-09-2021, 07:00
Start uitvoeringsfase gebouw Neuron op de TU/E campus
Beeld: Royal HaskoningDHV

Het is zover! De renovatie van het gebouw Neuron (voorheen Laplace) gaat eind augustus van start. Neuron wordt gerenoveerd tot onderwijsgebouw. Ook krijgt het nieuwe Eindhoven Artificial Intelligence Systems Institute (EAISI) er onderdak.

Total Engineer TWIN (Team V Architectuur, Royal HaskoningDHV, DGMR) heeft het ontwerp voor de renovatie deze zomer afgerond. Het gebouw zal onder andere een deels verhoogd dak met een bijzondere houten constructie krijgen. Hierdoor ontstaat een hoge en lichte atrium ruimte op de eerste verdieping. Deze lichte ruimte is middels een opening verbonden met de begane grond. Het aanvullende interieurontwerp door Müller van Tol in samenwerking met Team V is in een afrondende fase. Hierin wordt een gevarieerd kleurenpallet toegevoegd aan de grijstinten van het bestaande gebouw en een materiaal toepassing die aansluit op de renovatie.

De aannemer voor dit project is de bouwcombinatie Laplace Transformatie die bestaat uit Berghege, Heerkens van Bavel en CroonWolter&Dros TBI. Zij zijn de afgelopen periode al nauw betrokken geweest bij de uitwerking van het Technisch Ontwerp en werken het Uitvoeringsgereed Ontwerp uit. Begin september starten zij met de werkzaamheden op locatie. Deze nemen ongeveer een jaar in beslag waarop het gebouw in gebruik zal zijn vanaf de start van het collegejaar 2022!

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Royal HaskoningDHV

Royal HaskoningDHV is al meer dan 135 jaar toonaangevend als ingenieursbureau, in advies en projectmanagement. Met onze expertise, partnerships en innovaties dragen we bij aan een betere samenleving en maken we de levens van grote groepen mensen wereldwijd gemakkelijker, gezonder…