Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Circulair

Starten met circulariteit: technische dienstverleners in de industrie

Bron: www.technieknederland.nl 17-09-2021, 07:00
Starten met circulariteit: technische dienstverleners in de industrie
Beeld: Techniek Nederland

Als technisch installateur kan je een belangrijke rol spelen bij de transitie naar een circulaire economie bij jouw industriële klanten. Maar wat is circulariteit precies? Hoe werkt dat in de praktijk? En welke kansen biedt het voor jouw bedrijf? Je leest het in het rapport ‘Starten met circulariteit: technische dienstverleners in de industrie’.

In 2050 wil de overheid dat heel Nederland circulair is, de industrie dus ook. Kort en snel betekent circulair dat afval niet bestaat en dat grondstoffen, materialen en producten steeds opnieuw worden gebruikt. Voor iedere sector heeft dat gevolgen. Ook voor technische dienstverleners in de industrie. Maar dit geeft ook volop kansen, waar Techniek Nederland je graag bij helpt die te gaan benutten.

Zonder installatietechniek zouden kritische productieprocessen veel minder efficiënt verlopen. De mechanische en automatiseringssystemen achter deze processen zijn het werk van installatiebedrijven groot en klein. Zij installeren, onderhouden, controleren en repareren deze systemen. Ze zijn essentieel voor de continuïteit van industriële bedrijven in Nederland.

Rapport met theorie en voorbeelden uit de praktijk

Techniek Nederland hoopt jou met praktische informatie en concrete voorbeelden te inspireren om te bekijken of de eigen bedrijfsvoering ook circulair kan. Theorie en praktijk zijn gebundeld in dit toegankelijke rapport ‘Starten met circulariteit: technische dienstverleners in de industrie’.

Lees onder andere hoe Cosun Beet Company (voormalige Suiker Unie) echt alles uit de suikerbieten haalt door afvalstromen om te zetten naar producten. Remade in Holland laat zien hoe zij elektromotoren reviseren voor Canon Production Printing en SKF Nederland legt uit hoe ze de levensduur van lagers van papierfabriek DS Smit optimaliseren en zo veel geld en afval besparen. Techniek Nederland laat zien dat circulair ondernemen al gebeurt en geven je een stappenplan om dit voor je eigen bedrijf te verkennen.

Techniek Nederland ondersteunt haar leden naar een circulaire toekomst. Techniek Nederland helpt graag bij deze zoektocht. Weet ze te vinden, want als deze publicatie ons iets leert, dan is het dat je circulariteit vooral samen moet doen.

Save the date: kennissessie 26 oktober

Op dinsdag 26 oktober van 15.00 – 16.30 uur organiseert Techniek Nederland voor haar leden de kennissessie: starten met circulair installeren binnen de industrie. In een interactief programma maak je kennis met wat circulariteit is, hoe te beginnen en welke businesskansen het oplevert. Na deze middag ben je klaar om zelf een start te maken met je circulaire transitie!

Deze sessie vindt plaats op de Groene Afslag in Laren en is fysiek, maar ook online te volgen. Nadere informatie voor aanmelden volgt!

Meer over deze onderwerpen

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Techniek Nederland

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste…