Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

36 zorgappartementen Don Bosco voor Lunet Zorg

Bron: www.van-hout.com 22-09-2021, 07:00
36 zorgappartementen Don Bosco voor Lunet Zorg
Beeld: van Hout

Al decennialang is de karakteristieke Don Bosco kerk aan het Mimosaplein een begrip in de Eindhovense kruidenbuurt. Vanaf 2020 wordt de kerk getransformeerd en krijgt deze een woonbestemming: 17 koopappartementen achterin de Don Boscokerk zelf en een blok van 36 zorgstudio’s in de verwilderde achtertuin.

Lunet Zorg biedt begeleid wonen in de zorgstudio’s. Van Hout werkt mee aan dit prachtige project in bouwteamverband onder hoofdaannemer BMV.

Van Hout kiest ervoor om Lunet Zorg te betrekken bij het plan omdat hier wel behoefte aan is. Jef van Loon, directeur van Land ‘s-Heeren

De nieuwbouw in de voormalige Dahliatuin krijgt twee verdiepingen en een plat dak. Het ontwerp sluit aan bij de stijl van de kerk uit 1954. Door de afstand blijft het zicht op de kerk gewaarborgd. De hoogte sluit aan bij de huidige bebouwing aan de Gentiaanweg. Tussen de kerk en het zorgcomplex komt een buitenruimte voor bewoners van beide gebouwen.

Bij de totstandkoming van het project is goed gekeken naar behoud van de esthetische elementen die het pand zo uniek maken. Daarbuiten is er nadrukkelijk gekeken naar een praktische invulling, om de bewoners zoveel mogelijk wooncomfort en beleving mee te geven.

Uiteraard is duurzaamheid een belangrijk uitgangspunt. Een lucht-water warmtepomp voorziet het pand van verwarming en koeling. Daarnaast krijgt elk zorgappartement een boiler voor de warmwatervoorziening.

Omdat elk appartement een eigen keuken en badkamer heeft, is legionellaproof installeren een ‘hot item’. Een inkijkje in de techniek: doorstromend aansluiten van ieder tappunt, speciaal sanitair en begrenzing van uitstroomtemperaturen zijn voorbeelden van oplossingen die Van Hout toepast.

Opdrachtgever: DMV in opdracht van Land ‘s-Heeren

Architect: AZ|HX Architecten

Meer over deze onderwerpen

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Van Hout

Van Hout is een bijzonder bedrijf, al zeggen we het zelf… Anders dan andere installatiebureaus houden we van complexe uitdagingen en bieden we intelligente, extreem efficiënte (duurzame) oplossingen. Daarom hebben we naast ervaren installateurs ook door de wol geverfde adviseurs…