Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Alfatech: datanetwerk of glasvezel

Bron: www.alfatech.nl 22-09-2021, 07:00
Alfatech: datanetwerk of glasvezel
Beeld: Alfatech

Datanetwerk of glasvezel voor jouw bedrijf

In tijden van Corona zijn we in heel Nederland gewend geraakt aan het thuiswerken. Daarbij komt natuurlijk de vraag: “hoe zorg ik dat ik thuis efficiënt werk?”. Eén van de antwoorden hierop is het gebruik van het juiste datanetwerk. Maar niet alleen voor het thuiswerken is een goed datanetwerk en snelle internetverbinding belangrijk, ook voor jouw bedrijfspand. Zeker nu we weer wat meer op kantoor gaan werken en er meerdere mensen op het datanetwerk zitten. In dit blog legt Alfatech alles uit over de installatie van datanetwerken en glasvezel.

Een bedrijfsnetwerk aanleggen voor jouw organisatie

Een goed werkend bedrijfs(data)netwerk is belangrijk om zo efficiënt mogelijk te werk te kunnen gaan. Alfatech realiseert datanetwerken in kleine en grote getalen. Denk hierbij van één extra data-aansluiting tot het realiseren van een compleet nieuw datanetwerk met meer dan tweehonderd aansluitingen. Hiervoor gebruikt Alfatech de laatste type kabel en monteert de installateur dit met bijpassende connectoren af. Zij zorgen ervoor dat er een storingsvrij, snel en betrouwbaar bedrijfsnetwerk komt.

Voordelen van een datanetwerk

  • Vaak lagere kosten aan materiaal.
  • Hoge snelheden.
  • Ongevoelig voor elektromagnetische storingen.
  • Grote flexibiliteit in dataverkeer.

Supersnelle glasvezel voor jouw organisatie

Heb je in jouw bedrijf of omgeving te maken met lange afstanden of ben je op zoek naar hele hoge internetsnelheden? Geen probleem, hiervoor heeft Alfatech een aantal glasvezelexperts die zorgeloos een glasvezelnetwerk kunnen aanleggen. Glasvezel is een haardunne vezel gemaakt van een speciaal soort glas. Met een laserlicht, dat via deze vezel razendsnel aan- en uitschakelt, wordt data op een zeer snelle en veilige manier verzonden.

Voordelen van glasvezel

  • Meer keuzemogelijkheden (zoals internet, telefonie en televisie).
  • Verbeterde en snellere samenwerking tussen medewerkers.
  • Apps en bestanden zijn makkelijker op te slaan, te bereiken en te verplaatsen in de Cloud.
  • Gemakkelijk en snel downloaden en uploaden van video’s of grote bestanden.

Certificering van jouw netwerk

Om zeker te weten dat de installatie hetgeen biedt wat Alfatech belooft wordt alles nagemeten en uitvoerig getest. Zo is de installateur er zeker van dat klanten er zorgeloos gebruik van kunnen maken. Ook wordt het door Alfatech aangelegde bedrijfsnetwerk voorzien van een certificaat. De resultaten worden opgeslagen in een rapport.

Wanneer de monteur jouw bedrijfspand verlaat mag je ervan uitgaan dat je zorgeloos kunt werken en meer dan voldoende bandbreedte hebt om te kunnen doen wat nodig is.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Alfatech

Van kabels en draden, van elektriciteitsleidingen en hoogspanningsruimten, van opstelpunten en antenne-installaties. Alfatech zorgt ervoor dat jouw elektrotechniek en telecom werken. Altijd en op welke locatie dan ook. Wij zijn er om aan die basisbehoefte te voldoen. Dat doen we…