Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Viessmann en Koelplan gaan strategisch partnerschap aan in Nederland!

Bron: www.koelplan.nl 23-09-2021, 07:00
Viessmann en Koelplan gaan strategisch partnerschap aan in Nederland!
Beeld: Koelplan

Grote voordelen voor beide partners

Markttoegang en uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten voor Viessmann
Koelplan versterkt haar positie als landelijke installateur met steun van Viessmann

Soesterberg/Allendorf (Eder), 22.09.2021 – In een gezamenlijke verklaring vandaag hebben het Nederlandse Koelplan en het internationaal actieve familiebedrijf Viessmann aangekondigd dat beiden een strategische samenwerking aangaan in Nederland.

Het doel van de samenwerking is om Koelplan verder te helpen groeien in de installatie en service van airconditioning-, warmtepomp- en luchtbehandelingsinstallaties. Voor Viessmann, met hoofdkantoor in Duitsland, zal de samenwerking leiden tot een betere markttoegang in Nederland en de uitbreiding van haar activiteiten met warmtepompen en koelsystemen.
Om het langetermijnkarakter van deze samenwerking te onderstrepen, heeft Viessmann een minderheidsbelang in Koelplan genomen.

“We zijn erg blij dat we een goed gepositioneerde partner hebben gevonden in Koelplan. Zij beschikken namelijk al over 6 volwaardige vestigingen in Nederland waarmee zij een sterke landelijke marktpositie hebben als dienstverlener in klimaatbeheersing”, aldus Timo Tauber, managing director bij Viessmann Invest, die het besluit toelicht.

Namens Koelplan zei oprichter en CEO Remco Dusschooten: “We zijn erg blij met onze strategische samenwerking met een van ‘s werelds grootste fabrikanten van klimaatoplossingen, Viessmann. Met de kracht van Viessmann kunnen we nog sneller groeien op de Nederlandse markt en onze marktleidende rol versterken door de uitbreiding van ons pakket aan diensten.”

Koelplan is in 1995 opgericht door Remco Dusschooten. Het bedrijf heeft nu zo’n 75 mensen in dienst. Naast een vestiging in Soesterberg zijn er ook vestigingen in Barendrecht, Echt-Susteren, Hengelo, Hoogeveen en Zaandam. Koelplan is gespecialiseerd in het ontwerpen en installeren van duurzame klimaatsystemen in de zakelijke markt in Nederland.

Over Viessmann

Viessmann is de toonaangevende leverancier van klimaatoplossingen voor alle woonruimtes. Het ‘Integrated Viessmann Solutions Offering’ stelt gebruikers in staat producten en systemen naadloos met elkaar te verbinden via digitale platforms en diensten voor klimaat -, koelings -, luchtkwaliteits-en koeloplossingen . Alle oplossingen zijn gebaseerd op hernieuwbare energie en maximale efficiëntie. Alle activiteiten van het familiebedrijf , opgericht in 1917, zijn gebaseerd op het doel ervan . “We creëren leefruimtes voor de komende generaties “– dat is de verantwoordelijkheid van de wereldwijde Viessmann-familie met 12.750 leden.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Koelplan

Koelplan is 1 januari 1995 opgericht door Remco Dusschooten.
Vanaf het eerste moment dat aandacht voor het milieu een factor van betekenis werd inzake binnenklimaatoplossingen, is de vraag naar een partij die alle actuele en relevante facetten hier omtrent…