Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Energietransitie

Lancering platform over de Energietransitie: dé routewijzer naar 2030!

Bron: www.technieknederland.nl 27-09-2021, 07:00
Lancering platform over de Energietransitie: dé routewijzer naar 2030!
Beeld: Techniek Nederland

Vandaag lanceert Techniek Nederland het nieuwe, online ‘Platform Energietransitie door installateurs’ tijdens een hybride event met een webinar. Het platform biedt installateurs overzichtelijke en gebundelde informatie over de landelijke en regionale ontwikkelingen in de energietransitie en praktische ondersteuning bij het toekomstbestendig maken van hun bedrijf. Het is de routewijzer op weg naar de klimaatdoelstellingen voor 2030!
Sinds de ondertekening van het Klimaatakkoord, waar ook Techniek Nederland een actieve rol in heeft gehad, wordt de brancheorganistie van allerlei kanten bestookt met informatie over de energietransitie. Lastig om die informatie te verzamelen en te duiden en ondoenlijk voor ondernemers en installateurs om dat bij te houden. Kun jij het nog volgen? Vanaf vandaag is dat een stuk eenvoudiger! Want het nieuwe, online Platform Energietransitie door installateurs staat nu live!

Dé plek waar installateurs en (energie)adviseurs allerlei informatie vinden over de ontwikkelingen in de energietransitie, vertaald naar de wereld van de technische professionals die een groot deel van werk moeten gaan doen. Je vindt er antwoorden op vragen als: Welke kansen bieden de regionale energie- en warmteplannen? Van Rijk naar wijk: hoe dan? Welke keuzes moet je maken als ondernemer in de installatiesector? Welke kennis en green skills heb je daarvoor nodig? En welke samenwerkings-partners moet je daarbij zoeken?

Marktkansen

Vanuit de maatregelen in het klimaatakkoord, met de eerste focus op 2030, zijn 19(!) marktkansen voor de installatiesector geanalyseerd en op het platform uitgewerkt. Kansen die installateurs kunnen benutten om hun bedrijf toekomstbestendig te maken. Techniek Nederland heeft ook instrumenten ontwikkeld voor leden om direct met de kansen aan de slag te gaan.

Eén van die instrumenten is de applicatie ‘Marktanalyse tool Installatiekansen.nl’ waarmee je nauwkeurige analyses kunt maken van deze kansen tot op gebouwniveau binnen je eigen omzetgebied. Zo kun je bepalen of uitbreiding van jouw dienstverlening op weg naar 2030 kansrijk kan zijn.

Koplopers

Koplopers uit de installatiesector delen hun ervaringen in een aantal inspirerende video’s over de keuzes die zij hebben gemaakt in de energietransitie. Zij hebben hun bedrijfsvoering daarop aangepast om zo hun bedrijf toekomstbestendig te maken. Wat houdt dat in en wat heeft het ze gebracht? Een aantal van deze koplopers deden hun verhaal tijdens het lanceringswebinar.

Was je niet in de gelegenheid om het webinar live mee te kijken? Dan kun je alsnog terugkijken.

Laat je inspireren door de koplopers verhalen en de tips die zij collega’s in het veld geven om ook kansen te pakken in de energietransitie.

Meer informatie en links

  • Ben je nieuwsgierig naar de waarde van het platform voor jou als ondernemer? Neem een kijkje op www.energietransitiedoorinstallateurs.nl
  • Wil je meer weten over de Marktanalyse tool Installatiekansen.nl? Ga dan naar www.energietransitiedoorinstallateurs.nl/Tools en klik op Meer informatie over installatiekansen.nl van de tool. Op de volgende pagina vind je de button naar de applicatie. Inloggen met het lidnummer van Techniek Nederland is noodzakelijk.

Meer over deze onderwerpen

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Techniek Nederland

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste…