Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Duurzaamheidsdag 2021: welke kansen biedt de energietransitie?

Bron: www.technieknederland.nl 06-10-2021, 12:27
Duurzaamheidsdag 2021: welke kansen biedt de energietransitie?
Copyright Techniek Nederland
Na twee jaar digitaal werken zijn we heel blij dat we de leden van de Vakgroep Klimaat- en Duurzame Techniek (VKD) weer hebben mogen verwelkomen. Tijdens de beurs Duurzaam Verwarmd praatten we onze leden bij over verschillende zaken die op ons afkomen en hoe Techniek Nederland u daarbij ondersteunt. Gemist? Bekijk het filmpje en de presentatie!

Peter Wagenmakers (Breman Installatiegroep) wees op het belang van de geluidseis voor warmtepomp buiten-units. Hij nam ons mee in het gebruik van de rekentool. Remco Joosten (Feenstra) praatte ons bij over de complexe wetgeving van de EPBDIII. Is de monteur verplicht om in te regelen? Hoe bewijs je dat je hebt voldaan aan je verplichtingen als installateur en hoe zit het eigenlijk met de regels over gebouwautomatisering en laadpalen? Rick Bruins (Remeha) gaf een blik op de toekomst van waterstof binnen de energietransitie. Wat zijn de mogelijkheden en hoe gaat dit samen met de hybride warmtepomp?

Platform energietransitie door installateurs

Tenslotte introduceerde Thomas Piessens (Techniek Nederland) het nieuwe platform energietransitie door installateurs. Dit platform geeft antwoord op vragen als: Welke kansen biedt de energietransitie voor installateurs? Welke keuzes moet je dan maken als ondernemer, als werkgever en als netwerkpartner? Hoe kun je je als ondernemer voorbereiden op de ontwikkelingen voor de komende tien jaar? Wat is een Regionale Energie Strategie (RES)? En nog veel meer! Neem snel een kijkje op het platform www.energietransitiedoorinstallateurs.nl.

Kortom, een ochtend met heel veel informatie, waarbij ook tijd was om elkaar weer te ontmoeten! Heeft u deze bijeenkomst gemist? Kijk dan naar een impressie die van deze ochtend is gemaakt of bekijk de presentaties.

Meer over deze onderwerpen

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Techniek Nederland

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste…