Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Zonne-energie

Esdec vernieuwt montagesysteem FlatFix Fusion voor zonnepanelen op platte daken

Bron: solarmagazine.nl 14-10-2021, 11:00
Esdec vernieuwt montagesysteem FlatFix Fusion voor zonnepanelen op platte daken
Beeld: Solar Magazine

Esdec heeft het modulaire en flexibele montagesysteem FlatFix Fusion voor zonnepanelen op platte daken vernieuwd. De verbeteringen maken installeren gemakkelijker en het pv-systeem veiliger.

De vernieuwde versie van het montagesysteem is deze week van 28 tot en met 30 september te zien op de vakbeurs Solar Solutions.

Optimalisatie hoge en lage basis

Het montagesysteem FlatFix Fusion is de afgelopen jaren in heel Europa toegepast. Esdec’s research & development-afdeling kijkt daarbij continu naar mogelijkheden om nieuwe producten te ontwikkelen en naar kansen om bestaande producten te verbeteren. En dat is afgelopen jaar onder meer gedaan voor FlatFix Fusion.

De hoge en lage basis, waar de zonnepanelen op het montagesystemen bevestigd worden, zijn vernieuwd waardoor ze een betere en duurzamere klemkracht hebben. Dat is niet alleen belangrijk voor extremere weersomstandigheden, maar als er onderhoud aan het pv-systeem gepleegd moet worden, moet de montage na het verwijderen en het terugplaatsen van het zonnepaneel optimaal blijven.

Lees hier verder over zonnepanelen op platte daken #energietransitie #zonnepanelen

Meer over deze onderwerpen

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Solar Magazine

Het laatste zonne-energienieuws.